Ett gott försök men det räckte inte

För snart 2 år sedan startade jag Ola och Mats Kristinehamns Dansförening. Den har växt och vi var drygt 150 medlemmar vid nyårsskiftet. Av dessa hade många fått medlemsskap i samband med kurser och andra aktiviteter. Det var däför lite spännande att se hur många som skulle välja att bli medlemmar även i år. Vi skickade ut inbetalningskort före nyår och några var snabba att betala på en gång. Andra hade inte förstått att det var medlemsavgiften utan tolkat mailet som spam och kastat det. Andra har skickat svar att de inte ville fortsätta sitt medlemsskap. Men vi har ändå över 60 medlemmar nu i slutet på februari och det är mer än vad vi hade vid samma tid förra året. Föreningen växer hela tiden och det är ju kul. Vad som däremot är mindre roligt är att vi inte har någon fungerande föreningsträff. Det vi startade med var motionsdans på måndagar i hembygdsgården. När sommaren var över så fortsatte vi inne på folketshus på onsdagarna. Ända tills för 8 månader sedan fungerade det fint. Då vi flyttade ut igen i somras så valde vi att vara i Björneborg. Dit fick vi inte med oss medlemmarna och när vi sedan skulle börja inne igen på hösten så kom det inget folk. Hela hösten har det varit riktigt dåligt med folk. Vi har haft minus i kassan de flesta gångerna. Ingen vet egentligen varför det blev så här och det är bara att beklaga men efter sista styrelsemötet beslöt vi att inte fortsätta med dessa danskvällar längre.

Jag försökte komma på någon annan lösning som skulle kunna passa bra i stället. Efter kontakt med ett dansband som jag vet gärna vill komma hit och spela så kom vi på en passande lösning. Jag vill ha en kväll i månaden där vi kan dansa med band men ändå som ett slutet sällskap. Detta ger oss möjligheten att inte behöva ha någon arbetande personal dessa kvällar. Det enda som krävs är att alla som kommer anmäler sig i förväg. Bandet ställde upp på att vi fick avboka dem så sent som i kväll onsdag fast det bara är 4 dagar kvar tills planerade dans. Jag har skickat ut mail till alla gamla och nya medlemmar. Lagt ut information både på facebook och Dansmaffian och vet att det är många som läst erbjudandet. Alla medlemmar skulle fått dansa för 100 kr och alla gäster för 140 kr som är vår vanliga dansentré. Den enda skillnaden mot våra vanliga danskvällar var att man var tvungen att föranmäla sig. Jag hade verkligen hoppats på att det här skulle kunna ersätta våra inställda onsdagar. Tyvärr så var inte det här något lyckat förslag. Vi hade i kväll fått in 30 förbokningar och det behövdes minst 100 för att det skulle gå ihop ekonomiskt. Jag känner lite vemod över att inget fungerar längre i den här föreningen. Jag vill så gärna kunna träffa medlemmarna och ha trevliga sammankomster men tydligen så finns inte den önskan hos de som betalar medlemsavgiften. Nu återstår det bara att se hur många som kommer på årsmötet den 10 mars och om de kan presentera någon annan föreningsverksamhet för kommande år? Jag känner mig lite tom på idéer just nu när det gäller föreningen. Hoppas att någon annan kan komma med något bra förslag.
Massor av TV - hinner man dansa nu?

Jag som aldrig brukar titta på tv har för första gången på länge hamnat i ett läge när jag prioriterar det framför att gå ut en lördagskväll. Ja det jag syftar på är ju givetvis morgondagens delfinal i melodifestivalen. Det ska bli otroligt spännande att få se Highlights vara med där. jag har haft dem här som arrangör och nu får jag väl ångta mig att jag inte bokat dem ännu inför nästa år för de kommer väl bli fullbokade snabbt :) men det unnar jag de här oerhört goa killarna. Det är en fömån man har som arrangöra av danser att få lära känna banden och just detta har jag verkligen tagit till mitt hjärta. Det är så otroligt härliga människor. Tommy som är kapellmästare är en lugn och snäll person. Jag tyckte så otroligt synd om honom när han blev sjuk för en tid sedan. Han svåra allergi höll på att sätta stopp för en av bandets spelningar. Men de här grabbarna de ger sig inte så lätt. Trots att de inte hade någon trummis med sig och alltid kör allt live utan någon som helst backtrack så beslöt de sig för att genomföra jobbet. en annan gång gick strömmen i hela stan där de spelade. Då satte de sig på golvet med akustisk gitarr och sjöng stämningsfullt.

Låt oss nu får uppleva bandethighligts och Andreas som har en av de härligaste rösterna och se till att de får komma till globen i finalen. Det har inte alls något att göra med att de är ett dansband utan för att Highlights är så otroligt skickliga musiker och sångare. De är verkligen värda det för allt de ger till publiken.

Inte nog med detta. Danmark har slagit till med en finalist som jag också känner väl vid det här laget. Det vore ju kul om det blir en kamp i norge mellan Henrik Sethtssons bidrag och Highlights. Mej vad tusan ... jag skulle ju boka biljett till finalen i norge men det har jag glömt. Undrar om det finns några biljetter kvar?

Lycka till, LOVE Nina

Nonstop i örebro - Titanix och Expanders

Med hot om oväder som å ena sidan hängde över mig och det faktum att det skulle vara en kanonkväll i örebro gav mig lite beslutsångest. Jag vill inte ställa till med något dumt och ge mig ut på vägen som en galning. Men jag hade koll på väderlekskartan och det såg ut som att det skulle dröja innan snön nådde den här regionen.

Det blev lite sent för mig att komma i ordning efter att jag först besökt massören och därefter på hemvägen hittade ett körkort utanför bankomaten. Jag ville ju inte bara låta det ligga utan fixade så att det kom till rätt ägare. Något sen kom jag i alla fall iväg till Örebro. Det kändes lite ovant att köra eftersom jag hållit mig från bilen under tiden jag Testade en medicin mot min migrän. Den gjorde så att jag blev helt drogad. Under ett par veckor har jag betett mig mycket olikt mig själv. Det var hemskt att inte kunna kontrolera sina impulser. jag gapskrattade. irrade omkring och var allmänt stökig. I nästa stund var jag så trött att jag kunde stå ock somna. Jag fick nästan panik av att sitta hemma och kunde klä på mig och gå ut när som helst bara för att stilla min oro i kroppen. Det värsta av allt var att jag inte såg sjuk ut men jag kände att jag inte kunde klara av att arbeta med detta dåliga omdöme. Jag var yr och kände mig berusad på något underligt vis. Det är väl så man känner när man knarkar antar jag. En berusande känsla av välmående så man blir speedad till max. Jag kände ingen hunger och fick inte i mig den näring jag behövde. Då energin tog slut så var jag helt knockad. Nu har jag slutat ta de här medicinerna och tänker aldrig mer prova något liknande. Det var rena mardrömmen att inte kunna kontrollera sig själv. så nu kunde jag i alla fal sätta mig bakom ratten igen.

Jag var framme i Örebro 45 minuter efter starten. Expanders höll på då jag kom dit. Nu var jag väldigt nyfiken på hur de skulle klara av den här kvällen. Detta band har nyligen butt 3 av 4 medlemmar. De sista 2 har bara varit med 2 veckor och detta var deras 4:e spelning tillsammans. Jag vet att de legat i hårdträning men hade inte alls så höga förväntningar efter denna korta tid. Gissa om jag blev förvånad då jag märker att de har lyckats spela ihop sig så det lät nästan som tidigare. Min första tanke var Jösses!! Det här kommer kunna bli hur bra som helst om de fortsätter. Jag älskar den repertoar som Expanders spelar. Deras tunggung och rock med Jan-Åkes fantastiska gitarrspel ger mig rysningar in i märgen.

De hade kvar exakt samma känsla som då jag hörde dem senast i somras.
Då lät det så här när de spelade "Hot rod Heart"

och så här framförde de "Its my life baby"

Titanix har fått en stor framgång nu efter att de kom 2:a i dansbandskampen. De far runt på turnén med Dansbandskalaset och har också de här spelningarna. Mycket jobb men ändå väldigt roligt säger de. Det är klart att de måste vara glada att få så mycket uppmärksamhet nu och med många år bakom allt detta slit så är de väl värda att få belönas med denna uppskattning. Det var skönt att ha två band med lite kontrast, eller rättare sagt väldigt olika som spelade nonstop. Det enda som de egentligen hade gemensamt var att det hölls ett mycket högt tempå på musiken. Visserligen så får man några riktigt härliga stämningsfulla låtar också och så ståpälsen liksom sticker genom kläderna. Man känner sig som en igelkott som i sakta mak förflyttar sig över golvet med håret på ända. Marias höga toner kunde nästan få istapparna från taket att droppa ner.

Jag valde att prata med en massa vänner under kvällen. Det blev inte så mycket dans för mig men jag fick några härliga danser att ta med mig hem. Som vanligt så kunde jag inte låta bli att röras till tårar när Expanders avslutade kvällen med Brothers in arms. De har fått en ny sångare som är väldigt röstlik deras förra, Per. Jag saknade inget där och kände verkligen igen gruppen. Jo det är klart att det blev förståss några toksnabba avslutningslåtar också. Då passade Pia och jag på att bugga och vi brukar ha så kul ihop. Jag hade inte tänkt stanna till slutet men det här var för bra för att kunna lämna. Det var en riktigt bra kväll.
Om

Min profilbild

Nina

Dans är det jag älskar mest av allt. Det blir en massa resor genom landet för att testa olika dansplatser. Mina favoritorkestrar är de som spelar lite modernare musik.
RSS 2.0