Malung 2012 onsdag

Det surrar igen när mobiltelefonen vibrerar bredvid kudden. Nu känns det inget kul längre att behöva stiga upp på morgonen. Det är nästan så att jag ångrar mig att jag anmälde mig till kören men  det är bara att stiga upp och försöka vakna till liv. Det börjar bli rutin på att smyga ut ur rummet med det jag behöver,  få i mig frukost, en snabbtvätt, på med kläder och sen iväg inom 25 minuter. Promenaden till stan är uppfriskande och skön men det har regnat igen så skorna blir våta. Efter kören denna morgon ger jag mig ut för att se om det finns några andra torra skor att inhandla. På Ares skor hittar jag i en korg utanför ett par fina svarta med dragkedja baktill. Dessa gillar jag och även ett par stötdämpande sulor inhandlas till kvällen. Det sliter på fötterna att gå och dansa så mycket under en hel vecka och jag insåg att årets medhavda skor (9 par) inte alls var så bra något av dem. De är fina och har bra och olika glid men alldeles för platta och tunna under. Det hade börjat göra ont nu och då blev jag rekommenderad att köpa iläggs sulor till mina skor.

De andra kompisarna dök också upp efter en stund nere på stan. Vi hade redan från det vi kom till Malung bestämt oss för att se de ryska dansarna när de uppträder så detta blev vårt huvudintresse för dagen. Detta är en grupp med unga dansare som är oerhört fattiga. De bjuds hit att dansa och en insamling sker åt dem som de blir mycket glada för. Det är en församling som har hand om deras vistelse här och de har nu återkommit några år. De är väldigt duktiga och man blir förståss helt betagen över deras show. Det var bara en sak som irriterade mig i år och det var 2 unga flickor som såg anorektiska ut. De borde få vård i stället för hård träning.

Efter föreställningen blev det hemfärd och vila, Det blev endast lite lättare mat på dagen för denna kväll hade vi sitet inställt på tältet i Grönlandsparken. Vi såg till att vara där i god tid och åt en härlig grillad middag som Toms Bar sköter där. Mätta och belåtna var det sedan dags för alldeles underbara Bhonus att klica upp på scenen. Det var tur att vi var där i tid för tältet blev fullt så det var lång kö utanför av folk som inte kom in. Bhonus gjorde sin sista spelning i våras som turnerande dansband och kommer nu endast att uppträda vid enstaka tillfällen som detta t.ex. Jag parkerade mig så nära jag kunde och trivdes som fisken i vattnet. Om jag någon gång kommer att behöva arbeta vecka 29 så ska jag i alla fall se till att vara där på onsdagarna i fortsättningen. Detta är den dag då det är riktigt festlig stämning. Mitt favoritband (ett av dem) i tältet och vansinnigt mycket folk i parken. Jag stannade kvar och kollade på båda seten och sen gick jag upp till dansen. Jag dansade mest till Martinez och var även ner till bana 6 och lyssnade på Jontez en stund. Jag var nyfiken eftersom jag på alla år har lyckats missa dem och de var riktigt bra. De är också väldigt omtyckta bland deras publik, mogendansarna.

Det blev noterat veckans högsta publiksiffra denna kväll och nytt rekord 8971 personer. På bana 2 spelade Lasse Stefanz och Anne Nordsti och detta är troligen orsaken till att det blir så mycket folk denna kväll. Det är nästan omöjligt att gå in där. Arrangören försökte flytta LS till bana 4 som är nybyggd och ligger nedanför pubområdet. Bandet vägrade att gå med på detta så som flera andra band tydligen gjort då man försökt flytta dem till en annan dansbana. Helt ärligt så tycker jag att det är dags att man funderar på vilket resultat man får på den här kvällen. Är det verkligen värt de kronorna? Jag tycker att arrangören ska vara tuff nu och säga till de band som vägrar flytta på sig att då får de inte spela nästa år. Dansbandsveckan klarar sig mycket bra utan Lasse Stefanz. Det skulle t.o.m. bli fler vanliga dansare som kommer som avstår denna danskväll på grund av den publik som detta band drar upp till parken. Jag vill nu inte att någon tror att jag personligen har något emot bandmedlemmarna, ingen där har gjort mig något men det blir en förskräcklig stämning både inne på Orrskogen och på stan denna kväll. Det märks på gatorna hur det skräpas ner, det är mer fylla och bråk där. Bandet har en svans med människor tyvärr som inte är lika skötsamma som alla andra 6000 dansare denna kväll.  Vi dansare klarar oss utan detta! Nu är jag arrangör också men helt ärligt så skulle jag skämmas som dansarrangör om jag lät banden ta över och bestämma vart de ska spela och lämnade en ort på det här sättet efter mitt arrangemang.


Malung 2012 tisdag

Denna morgon hade jag kommit ihåg att stänga av ljudet på väckningen så det bara vibrerade. Jag smög upp och försökte att inte väcka de andra men kerstin hon är alltid uppe med tuppen och de andra började vakna till de också. Jag tror nog att de låg och väntade på att jag skulle gå upp för att inte väcka mig hehe… Jag är verkligen ingen vän av mornar.

Ytterligare en tjej dök upp på kören. Hon hade fått deltagandet som present och massor av andra överraskningar då hon fyllde 30 år denna vecka. Vi organiserade om lite för henne och ytterligare ett par nya som kom denna dag. Nu var det dags att ta tag i nästa sång.

Under förmiddagen medan jag sjöng passade de andra på att titta på fina bilar. Det var det årliga Västerdalsträffen som arrangerades igen.

Efter kören var det dags för en fika och då mötte jag upp mina kamrater på ett fik i centrum som har de godaste bakverk man kan tänka sig. Systrarna Hedbacks Café kan jag verkligen rekommendera. Där har vi köpt fika många gånger under alla år. http://www.hedbackscafe.se/

Denna dag var lite pysslig med tiderna för att hinna med allt. En av vårat sällskap jobbade med sina band och Kerstin ville vila så då bestämde vi 2 som blev kvar att bara åka ut till kindbergsstugan en stund men inte stanna tills maten och festligheterna drog igång. Vi hälsade på en massa folk där, var med på tipspromenad och sen tackade vi för oss och for in till stan igen. Där åt vi lunch i partytältet som smakade riktigt gott och sen tittade vi på underhållningen i Grönlandsparken. Vi ville inte missa Perikles där och hade tur att få en bra plats så vi kunde sitta och se deras föreställning från nära håll. Detta pusslande gick ju fint och vi var alla nöjda och glada. Nu var det bara till att vila en liten stund innan kvällens dans.

Så var det dags igen för att ta oss upp till parken och denna kväll hade jag bestämt mig för att hållas på bana 3. Anledningen var att det var den enda stora banan med modern musik. Jag vet inte hur arrangörerna tänkt men detta tycker jag var riktigt dålig kväll. Glennartz spelar modernt och de hade jag kunnat välja men tyvärr så tycker jag att de hade en alltför dålig kvallitet för att platsa i Malung. De lät som ett garageband. Om några år kanske de håller måttet.  

Bana 1 Micke Ahlgrens - Chiquita
Bana 2 Sten & Stanley - Matz Bladhs
Bana 3 Jannez - Perikles
Bana 4 Contrazt (N) - Elisas
Bana 5 Malungs Dragspelsklubb* - Znits
Bana 6 Jhohans (N) Glennartz

Det första som jag kunde konstatera var att det verkade som att många av de som brukar dansa på banan 2 hade letat sig ut till banan 3 denna kväll. Det knuffades mer än vanligt så jag kände mig som en kula i ett flipperspel. Därför gav jag upp snabbt med mitt dansande där och började gå runt på de olika banorna i stället. Jag hade ändå trevligt och hälsade på många vänner. Sista timmen drog jag mig in på banan 3 igen för att vara med om avslutningen där. Det är en tradition att Perikles avslutar med sina hårdrocklåtar. Så blev det även denna kväll. Kylan bet hårt när det var dags att ta sig hem igen. Detta var den 3:e kvällen och det hade förvisso varit en fin dag några timmar mellan alla skurar men nu frös jag.

Sängen kallade snabbt och denna kväll var ingen som jag kommer att minnas över något speciellt.


Malung 2012 Måndag

Innan jag somnade den fösta natten låg jag och undrade lite på vilka band som hade spelat och vad jag dansat till. Naturligtvis så hade jag testat den nya banan där Dreams spelade. De har verkligen växt sedan förra året och jag har haft förmånen att ha dem som band hos mig flera gånger. Dessa killar har verkligen blivit ett av mina favoritband. Jag trivdes gott på den nya dansbanan som var luftig och skön men efter första kvällens regnande var det glashalt på ena sidan där det regnat in på det nybehandlade golvet. Jag såg nog ut som Bambi på hal is. När Vagabond tog över kändes det inte lika intressant längre så då valde jag att gå till bana 3 i stället. Där hade jag två av mina andra favoriter Date och Casanovas. Men jag var förståss nyfiken på vägen dit när jag passerade bana 5 hur Alvenfors lät. Oj det var mycket mogen musik jag hörde så jag passerade ganska snabbt. Det var nog detta som jag låg och tänkte mest på innan jag somnade för detta band förvånade mig en hel del. Det var nämligen så att lite senare när jag kom dit igen så var det en mycket bra populärmusik som de bjöd på. Detta gillar inte jag att banden blandar på detta sätt. Där kom min arrangörssida fram då jag tänkte hur ska jag kunna boka ett band som inte håller samma kategori på sin musik genom hela kvällen. Det är ju omöjligt att veta om de är ett mogen eller modernband. Mer än så och min värkande fot som en tung man satt klacken på var det nog inte som jag låg där och tänkte på innan sömnen infann sig.

Måndag morgon, klockan ringer pinsamt så jag väcker upp de andra också. Jag har bestämt mig för att göra något nytt detta år. Sjunga har jag alltid gillat så dansbandskören kändes lockande att prova. Det var bara ett problem att denna skulle hålla på varje morgon 10:30  - 12:00. Jag som normalt brukar vilja sova 8 timmar i alla fall några nätter per vecka insåg att det skulle bli ett rejält underskott på sömn den här veckan om jag valde att gå med i kören. Så därför tänkte jag som så att det måste vara väldigt roligt om jag ska betala 500 kr och dessutom bli som ett vrak sista dagen. Det är nämligen så med vårat gäng att när vi kommer hem på natten efter dansen så har vi massor av trevliga saker från kvällen att berätta för varandra så man får vara glad om vi somnar före kl. 04. Det tar 18 minuter att gå till turistinformationen där kören höll till och jag behövde äta lite frukost så längre än till 09:40 kunde jag inte ligga. Jag lyckades få 6 timmars sömn och tänkte att det ska nog fungera för det är flera av kvällarna som det slutar klockan 01 och då kommer man i säng något tidigare. Vi var ett dussin något sömniga deltagare som sjöng upp oss under ledning av den duktiga Karin. Hon undervisade oss i teknik och vi gick igenom den första sången. Jag har faktiskt inte haft så kul på mycket länge så jag tänkte att om jag orkar upp och känner att det är ok att gå även nästa dag så kommer jag fortsätta. Det var så upplagt också att vi fick en prövodag. Det var bra att man fick testa först och hoppa av om man kände att det inte var rätt. 

När kören var över bestämde jag mig för att göra något åt min frisyr. Beklagligt nog så hade min frisörska blivit sjuk så jag fick min tid inställd veckan innan. Jag såg bedrövlig ut med lång förgutväxt och hår hängandes i hela ansiktet. Jag gick runt till flera ställen men de hade fullt. Efter att jag letat länge och trodde jag hade sett alla salonger så åt vi lunch. Efter detta så kollade jag igen och insåg att jag missat ett par salonger. Då hade jag en sådan otrolig tur att en frisörska hade tid att hjälpa mig på en gång med både färgning och klippning. Det var snabbt, bra utfört och dessutom till ett bättre pris än hemma så vem kunde vara nöjdare. Ett bättre sätt att starta denna Malungsvecka på kan jag inte tänka mig.

Jag hade missat nästan all underhållning på stan denna dag men vi avslutade med en tur inne i tältet och där var det massor med bekanta. Jag släkte törsten med en öl och njöt för fullt trots att det skulle envisas med att regna. Sen tillbaka till boendet, sova en liten middag, duscha och så var det dags för dans igen. så är livet i Malung. Vem har sagt att man ska ta det lugnt när man är ledig?

Dansen i Orrskogen på måndagen var min bästa kväll. Det var toppenband på hela området och jag hade svårt att välja men jag cirkulerade och testade alla. Överallt hade jag lika kul och när jag inte dansade så passade jag på att prata med musiker som var spellediga. Kvällen rusade iväg snabbt och snart var vi hemma i vårt boende igen. Den här kvällen hade jag en upplevelse som jag fick lov att berätta för de andra. En man som bjöd upp mig fattade min höger hand och började gunga så att handen åkte upp och ner, till slut kändes detta besvärande i kroppen så jag tänkte att på något sätt måste det gå att undvika att göra samma jobbiga rörelser som han gör. Då sträckte jag bara på mig, Dansade rakt efter honom utan att vicka på kroppen men lär min arm gunga med. Det såg ut som att jag hade en pensel i handen och målade staket. Den mannen fick bli veckans målare.  Den dansen blev veckans tavla!

Så tackade vi för ännu en galet rolig kväll och somnade sött.

 

 

 


Om

Min profilbild

Nina

Dans är det jag älskar mest av allt. Det blir en massa resor genom landet för att testa olika dansplatser. Mina favoritorkestrar är de som spelar lite modernare musik.
RSS 2.0