Expanders förändrar

Lite trist känns det men ändå helt förståeligt. Håkan i Expanders slutar. Efter 22 år ger han sig för att bli hemma mer med sina barn. Jag kommer troligen hinna dansa mer till dem innan han ger sig för det blir nog en tur till Örebro i morgon. Nonstop där med Highlights vill jag inte missa. Synd att jag börjar jobba väldigt tidigt på onsdag morgon. Jag kommer inte kunna stanna kvar till slutet. Men någon timmes friskvård blir det i alla fall har jag tänkt.

Läs Håkans avskedsbrev här.


Sommaravslutningen i Björneborg med BhonusHär finns fler bilder från i går i Björneborg då Bhonus spelade.


Jo då solen var framme i går och vi skulle enligt alla väderleksprognoser få vackert väder. Nu förvånas jag inte längre när det helt plötsligt kommer in stora tunga moln och regn i stället. Just så blev det i går när Bhonus höll på att ställa i ordning för att spela hos oss.


Innan de hade kommit in i parken var jag fruktansvärt orolig att vi skulle bli tvingade att lasta om allt på en släpkärra och dra upp till dansbanan. Det är nämligen väldigt trångt att köra in i parken och de har en riktigt stor buss. Nu vet jag efter gårdagen att med rätt chaufför så går det att komma in även med de här stora bussarna. Tomas Wennerström var helt otrolig. Jag vågade knappt titta när han sakta och försiktigt smög in förbi den gigantiska stenen som sticker ut så retligt precis i vägen för dem.


Det kom en sista kraftig regnskur just när dansen började. Sedan höll det upp och vi fick en relativt varm och skön kväll ändå.


Som de andra 2 kvällarna vi haft så var det ca 100 personer som kom. Nu med facit i hand så kan vi säga att det var bra med tanke på att detta är ett helt okänt ställe och de som vet hur det är här aktat sig för att komma på grund av att det är en mycket liten dansbana. Nu när vi sett detta så ska vi fundera på hur vi ska göra om det blir någon danskväll där nästa sommar.


Både Kristinehamns Dansförening http://krdf.se/  och folkets Park i Björneborg ska sätta sig ner och utvärdera detta försök nu. Jag har en idé om att låta de band som är på väg upp och som jag själv tror på och har dansat till, få komma hit. Det ska vara en söndag per månad juni, juli och augusti. Med en lägre budget så hoppas vi att det ska gå runt och att vi ska få ha dessa härliga kvällar som vi haft i år och att det kommer ca 100 personer per kväll då också. Det enda som jag funderar på är om det finns tillräckligt många nyfikna som vågar komma för att få dansa till för dem okända band. Nu är det många som rest långt och de kanske inte gör det när det är band med namn som de inte hört tidigare.

Det blev en hel del funderingar för mig i går efter dansen. Jag är nöjd och övertygad om att de flesta som varit här också är det. Jag vill att vi ska få dansa här i denna park även nästa sommar men olyckskorparna kraxar. "Det är ingen idé", "lägg ner det här" "folk vill inte till Björnborg". Det jag hör dem säga stämmer inte med det jag hör och ser på våra danskvällar. Hur som helst så tänker jag inte bestämma mig för något just nu mer än att det blir inte de här stora banden som får komma igen dit. Det beror på att platsen inte är anpassad till den verksamheten. Lagom är bäst.


Om

Min profilbild

Nina

Dans är det jag älskar mest av allt. Det blir en massa resor genom landet för att testa olika dansplatser. Mina favoritorkestrar är de som spelar lite modernare musik.
RSS 2.0