Bhonus var i fin form

Nu har jag fått dansa, blivit underhållen och träffat många goa människor en kväll till. På holken i Karlstad anordnade rocksulan en av sina söndagsdanser i kväll. Det var Bhonus som spelade och det gjorde de väldigt bra. Nu har de blivit fulltaliga igen, ja det var de väl förut också med vikarien men Peter är tilbaka nu och har fått en fungerande njure så efter en svår sjukdom har han nu åter kommit igång igen. Det var otroligt skönt att höra dem så som man vet att de ska vara. I går fick jag höra fin sång som jag skrev om tidigare. Den härliga låten "sugar baby love" med de ljuva höga svårsjngna tonerna. Jag måste få säga att det var minst lika underbart att få höra peter sjunga samma låt i kväll och även andra mycket härliga låtar. Dessutom så är nu Bhonus med i omröstningen på kalaslistan med sin nya låt "Om du vill ha mig" Den är helt underbar. Det står på deras hemsida www.bhonus.se hur man gör om man vill rösta. Jag har gjort det för den låten är grymt bra. I kväll kom det inte minde än 230 gäster till holken. Det var en fantastisk stämning och nu är det bara för resten av alla dansanta som inte tog sig ut att försöka förstå att bättre än så här kan det inte bli. Det är bara att man tar sig dit och låter sig underhållas några timmar nästa gång det spelas upp till dans.


Trevligt i Båberg

Då var denna dansen avklarad och det startade med att jag fick sällskap ner dit då Ulrika fick lust att hänga med. Vi for iväg i god tid och ägnade stor del av resan åt att snacka med varandra om allt mellan himmel och jord. Det blir många timmar i bilen då jag far iväg ut på danser och det är kul då man har någon att snacka med på vägen. Vi var framme i tid och gick in för att bekanta oss med de andra som kommit dit. Lite förvånad blev jag då vi möttes av en skylt som uppmanade oss att inte ta med ryggsäckar in i lokalen. Det var brandtillsynsmyndigheten som hade bestämt att det inte fick stå väskor och annat skrymmande på golvet. Det kom många dansade dit och ett litet överskott på herrar gjorde att man blev uppbjuden hela tiden. Som jag gissade innan så skulle det bli full fart denna kväll. När De spelade Sugar Baby love så blev jag mest bara stilla och fundrade på hur sångaren klarar av att få så ljusa toner. Han sjunger även en del tjejlåtar som också är mycket höga i tonerna. Det är väldigt fint och jag beundrar detta band för att de är så musikaliska och sjunger fint. När det var slut så fick jag återigen höra dem förvandlas till Pex and The Boys. De drog av en halvtimmes extra nummer med hårdrock. Alla jublade och man dansade så länge man orkade men i slutet var det flest som bara stod och njöt och klappade i händerna. Lite gammaldans var det också strax innan paus. Det är något som en del band gör och jag uppskattar det för många kan och vill dansa även lite gammeltjo. Det blev vals, schottis, polka och hambo. Alla verkade mycket nöjda och glada efter denna kväll.  Båberg är ett trevligt dansställe med många buggare och en blandad ålder i publiken. Där trivs jag bra att dansa.

Jag och Ulrika hade sedan 2 timmar i bilen hem framför oss. Innan vi for iväg så fixade jag lite mackor och te att fika på hemvägen. Då vi åkt halvvägs stannade vi på en bensinmack och fikade. Ulrika började skratta då hon såg gärdet utanför. Hon fick en bild av att jag stod där och slog upp mitt tält. Det hade jag ju faktiskt kunnat göra. Det är ju nästan sanslöst men vi hade 11 grader på hemvägen och det är varmare än vad det var vissa nätter i somras då jag kampade efter danserna. Så visst skulle vi hu kunnat slagit upp tältet igår om vi ville men det var lika gott att komma hem i natt. Vi hade en massa kul att snacka om och resan hem gick bra. När vi for upp på min parkering så skrattade jag så tårarna rann. Klockan är ställd rätt och vi ska nu ägna oss åt lite friluftsliv innan dansen på holken börjar i kväll då Bhonus spelar där.

Perikles på Lördag i Båberg

I morgon ska jag fara till Båberg med några vänner. Där spelar Perikles från skåne. Dessa grabbar är kända för att kunna byta skepnad från det dansband de är till att bli ett riktigt hårdrockband och kallar sig då för Pex and The Boys då kvällen lider mot sitt slut. Vissa kvällar har de spelat på övertid så publiken får dansa tills de nästan ramlar ihop. I Malung på dansbandsveckan fortsatte de en lång stund efter utsatt tid att ge flera extranummer.

För den som inte vet riktigt hur det fungerar då sista dansen spelas upp kan jag ge en liten förklaring till detta här. Man spelar oftast på de morderna danserna 2 lugna låtar i en dans och efter detta 2 snabba låtar i nästa dans. Detta varvas hela kvällen ända tills det är dags för sista dansen. Då påannonserar bandet att det är dags för sista dansen. Kvällen avslutas då med en lugn dans. På de flesta dansplatserna där det är gott om folk som gillar att bugga så brukar det klappas i händerna efteråt så att man försöker få orkestern att spela ett extranummer. Detta är så vanligt att flera orkestrar numer blir förvånade om de inte blir framklappade. De har nämligen förberett sig på det och drar då av två snabba låtar, ofta de snabbaste låtarna som de brukar framföra på hela kvällen. En del orkestrar är dessutom vänliga nog att fortätta spela tills det ser ut som att ingen orkar ta ett enda steg till. Perikles är just en sådan orkester. Men det beror givetvis helt på vad arrangören tillåter också. Ibland har de ju avtal så att man inte får fortsätta efter en viss tid.

I somras var jag på Öland för första gången. Jag och mina två yngsta söner tältade på Lundegårds kamping i anslutning till dansplatsen. Det är många som stannar där i en hel vecka. Vi var bara där från lördag till måndag men hade otroligt kul. Vi visste inte hur det brukar vara där men vi fick tillbringa några av sommarens varmaste dagar på en festplats med humöret på topp från morgon till kväll. På Måndag innan dansen började hörde vi från stugbyn att det var ett herrans håll igång. Vårt tält var uppställt på andra sidan så vi visste inte vad det var som hände där. Detta fick vi snart se då vi skyndade dit. Det var Pex and The Boys som underhöll på planen mellan stugorna för flera hundra kampare. De drog upp tempot med en konsert som heter duga. Mina grabbar var överlyckliga och detta var långt över våran förväntan på vad vi skulle få vara med om på Öland. Jag fick inte vara med att bestämma vårt nästa års semstermål efter detta. Båda mina grabbar sa i kör att vi MÅSTE dit igen. Perikles är södra sveriges absolut bästa dansband med musik som får nerverna att dallra då jag vet att de ska spela på ett ställe så att jag kan få dansa till dem i morgon lördag.


Om

Min profilbild

Nina

Dans är det jag älskar mest av allt. Det blir en massa resor genom landet för att testa olika dansplatser. Mina favoritorkestrar är de som spelar lite modernare musik.
RSS 2.0