tight schema

Vart tar tiden vägen? I dag steg jag motvilligt upp för att klara av mina 8 timmar på jobbet. Därefter satte jag genast igång med att få igång Ola med att byta däcken på min bil. Jag tog hand om tvättstugan, disken efter en hel dag med hemmet fullt av ungar. Sedan handlade jag mat för i morgon. Direkt när Ola fått på sista däcket började regnet så det var tur att han inte blev våt. Jag har inte hunnit packa än inför resan till Stockholm på onsdag. Det blir lite brått i morogn för att hinna klart med allt. jag ska ju inte behöva missa dansen i Örebro då. Nu har de varnat för snöoväder men det verkar dröja till onsdag morgon innan det kommer. vi får väl skitväder när vi ska åka till huvudstaden och på kryssning men det är ju tur att man kan hålla sig inne där i värmen.

Jag är så nöjd med den här dagen och har dessutom ringt och talat med både Melissa och Kerstin i Stockholm. Efter det ringde jag upp en gammal klasskamrat från grundskolan som jag stötte på häromdagen. Eva och hennes man Göran ska anordna dans på Norrgården här i stan och jag var inte sen att anmäla mig. Det ska bli kul att gå på en privat fest med orkester här i stan. Visserligen är det den 11/11 och jag arbetar men jag får väl se till att gå hem i tid så att jag orkar upp dagen efter.

Den här veckan är så fulltecknad som den kan bli. Örebro i morgon kväll. Sedan kryssning 2 dagar. på Fredag eller lördag ska jag nog ta en stund på krogen om jag orkar efter jobbet. då spelar en av medlemmarna i surround här och gör promotion för deras CD. Jag är sugen på att gå dit och höra hur läget är om de fått några jobb än. Det är en grupp som jag tror starkt på.

Nu är jag sist till bordet för att äta kvällsmat. Lite te ska det bli innan sängen kallar.

Söndagsdans i Degerfors

Danslaget 3

I eftermiddag fick jag bråttom och tyckte att jag inte alls hunnit med det jag skulle. vi var till Biljarden och spelade 2 serier. Jag åkte på storstryk av grabbarna men vi hade kul där. Sen fixade jag middag och skyndade mig att hoppa in i duschen och stack iväg till Degerfors. Jag tänkte på vägen dit att det är ju likadant varenda gång att jag ska vara sen. Det börjar kl 18 men jag skulle inte komma dit i tid i dag heller. när jag kom dit stod det en massa bilar på plats och jag skulle just gå ner i källarplanet där motionsbuggen håller till. Då var det låst så jag knallade upp till de andra som dansade till Danslaget på sin Söndagsdans. Där var det gott om folk och när jag frågade om de visste ifall det var inställt nere så fick jag till svara att de startar ju inte förrän kl 6. Nej!! Jag hade glömt att ställa tillbaka köksklockan. Jag kom nästan en timme för tidigt. Det vara bara att betala in sig och dansa med de mogna kavaljererna. Det var ändå helt rätt att jag gjorde det i kväll för Danslaget som spelar är riktigt bra. Dessutom så visade det sig komma mycket lite folk till Degerfros dansklubb som höll till nere. anledningen till detta var att de flesta hade rest på en kryssning i helgen så de var inte hemma. Nu fick jag i stället en trevlig kväll till skön orkestermusik.
Danslaget 1
Danslaget har just bytt en medlem då Conny slutat och gått över till Fernandoz som jag skrivit om tidigare. Här har vi nu i stället Stefan Möllberg  som kommer från nerlagda från Hülphers Orkester.


Danslaget 4

Här bjöds på massor av spelglädje hela kvällen.

Danslaget 2

Dragspelet kom fram då det var dags för Gammaldans.

Danslaget 5

Det är korpen i Karlskoga som står som arrangörer av dessa danser och de har hållit på i många år. Varje söndag är det många glada pensionärer som tar sig dit för att svänga sina lurviga till både snabba och lugna låtar och dessutom spelades en del gammaldans.

Det är mycket folk alla dessa kvällar och en man berättade för mig att den äldsta som var pigg och dansade där hela kvällen var en man på 93 år. Det var svårt att fatta att han var så vital fast det kanske beror på att han dansar för det är verkligen hälsosamt.

Det var underskott på damer i kväll så jag fick dansa hela tiden. De bjöd upp redan på golvet innan man hann gå åt sidan. Sällan har jag kännt mig så uppvaktad och uppskattad som i kväll. en man sa att hela inträdet hade betalat sig då han fått dansa med mig. Tänk att man kan få göra någon så glad, Det betyder mycket för mig. Jag måste ändå säga att det skulle varit roligare där i kväll om det varit lite fler i min egen ålder och yngre. Om det överhuvudtaget fanns någon mer under 50 förutom i bandet så var de i så fall lätträknade. En medelålder på över 65 var det säkert. Men det var ändå roligt att dansa med de här kavaljererna som verkligen är riktigt dansanta.

Nu blir det snart dans igen för redan på tisdag har jag tänkt mig iväg till Örebro för att dansa till Bhonus. Hoppas att det kommer mer folk dit nu än vad det gjort de senaste gångerna jag varit dit.

Ungar

Nu har jag lagt in bilderna från veckan som gått och det var en hel del kul där. Först var det ju besöket hos min syster och hennes nyfödda son Albin. Här sitter Emelie (Olas tjej), Ola, Albin i hans knä och Eric.
Ungar

De är så gulliga här med den där lilla krabaten som är otroligt nyfiken på allt som händer runt omkring.

Jag har haft problem med min öppna spis och fick en läxa av fastighetsägaren om att jag inte kunde elda. Nu kollade jag och såg att spjället var helt omöjligt att öppna så Ola tog av sig kläderna och dök in i spisen. Efter en liten stund hade han lokaliserat felet och satt tillbaka en lossnad sprint på sin rätta plats.

Ola i spisen 2

Ola i spisen 1

Han blev ordentligt svart men sedan funkade det så att vi kunde tända en härlig brasa igen.

Om

Min profilbild

Nina

Dans är det jag älskar mest av allt. Det blir en massa resor genom landet för att testa olika dansplatser. Mina favoritorkestrar är de som spelar lite modernare musik.
RSS 2.0