Första danskvällen på lundegård dansveckan 2008

I går var det dags för det många väntat på. Då drog dansveckan igårng på Öland och detta är väldigt stort. första kvällen bjöds vi på nonstop med Shake och Casanovas.

De här båda orkestrarna är bland de bästa i mitt tycke. Deras stil med låtval och sätt att framföra dem på går rätt in i pumpen. Det slår några extraslag när man hör dem sjunga och spela. Det blev en ganska tuff start för mig ändå med en kväll som jag fick spjälka upp ögonen. jag var ruskigt trött efter att mina kamping grannar hållit mig vaken hela natten innan. Det bjöds till efterparty på många stäl¨len men tyvärr så fick jag avstå den här gången. Ola och jag dansade lite under kvällen, gick ner en stund till husbilen och fixade kaffe. Vi sannade sedan kvar tills banden inte fick fortsätta längre efter 02. Det var många som hade dansat hela tiden och jag kunde se hur det sprutade endorfiner från deras anssisktsuttryck. Lite trångt var det men ingen större fara. Det gick att dansa bugg och det är just det de flesta gör här. Men jag fick några underbart härliga foxtrot. Det var precis vad jag behövde för att få rätt stämning på starten av ölandsveckan.

När dansen är slut ska alla passera den berömda grinden ner till kampingen.


då ääär det ett helt tåg med folk som går från dansen och genom denna grind. får nog försöka fånga det på bild idag. nu ska jag se om jag kan hjälpa till som arrangör på en maskeraddanstävling som Dansmaffian arrangerar. Sedan ska jag hämta Eric. Det händer en hel del innan det blir dags att dansa till blender i kväll.

1 timme kvar

Nu räknar vi ner och jag har hunnit se ännu mer av kampingen och hälsat på fler som anlänt.

Jag gjorde ett besök till TV huset vid stranden och där hade det kommit några fler som höll på att göra sig ordning och packade upp.Det är en fin kväll och solen skiner fint ut över havet. från TV huset har man en fin havsutssikt.En grannne skulle nog fixa sin Tv tror jag. Eller se på utsikten vad vet jag?Nu ska jag gå upp till receptionen och köpa ett dansband! 750:- för en hel vecka. Det tjänar jag 300 :- på mot om man betalar dag för dag.

Lördag på Lundegård

Det märks att vi den sista natten fått hit många som ska vara kvar här på dansveckan. Det spelas musik och dansas överallt. Alla förbereder allt för att kunna vistas här i en hel vecka. Det blev inte mycket sömn i natt för några spelade musik fram till kl 04:30 och några andra vakanade och satte på sin stereo kl 06:00. Det brukar inte vara några problem för mig att sova om det är rätt sorts musik men jag har lite svårt för att koppla av till teckno, rave och hiphop. i dag har jag köpt öronproppar så nu kan de spela vad de vill. Vår vy från taket på husbilen ser lite annorlunda ut nu.vi for in till Borgholm tidigare idag och handlade mat. en sak som jag numer kan tipsa om att ta med till Öland är silvertejp. det är hårdvaluta här. vi lånade ut vår stora rulle inhandlad på biltema för ett par dagar sedan. då rullen kom åter fanns det inte så många varv kvar på den och vi behövde täppa till skarvarna på vårat partytält för att få det att inte blåsa bort.

Det var lättare sagt än gjort för vi for runt till alla tänkbara ställen och letade. till slut fann vi det på en OK mack men till ett mycket dyrt pris för 10 meter. Nåja nu är vårat tält i alla fall fixat så att det inte fladdrar så¨mycket i sidostyckena längre.

På vår rundvandring fann vi en hel del folk som anlänt. här var det någon som passade på att vila före danseen i kväll.Några andra testade sitt dansgolv.Kampingens frisör hade fått en kund.En liten bloggbebis hittade vi också.Här har vi bebisens föräldrar och fler från det sällskapet.Vi fortsatte mot dansbanan och passerade ett gigantiskt berg fullt med trasiga kampingstolar. vad ska man kunna hitta på med dem....Till sist på vår rundvandring passade vi på att hälsa på Casanovas och Shake som jobbade på för fullt för att hinna klart till kvällens nonstopdans.På väg tillbaka såg vi att det stod massor med husvagnar och husbilar som parkerat utanfför receptionen.Nu ska vi tända grillen och få oss lite kvällsmat innan dansen. Det är 3 timmar kvar tills det börjar och vi är taggade till tusen.

Om

Min profilbild

Nina

Dans är det jag älskar mest av allt. Det blir en massa resor genom landet för att testa olika dansplatser. Mina favoritorkestrar är de som spelar lite modernare musik.
RSS 2.0