Nu drar det ihop sig mot Öland

I morgon far jag den första biten ner mot öland. Det blir jag, Eric och Åsa som far iväg för att uppleva några dagar av årets dansvecka där. Precis som förra året så har jag delat upp det så att jag är med de första tre dygnen. Jag har inte semester än så jag har fått lägga några lediga dagar nästa vecka för att kunna åka dit. Det är tänkt att vi ska fara en bit fredag kväll och sova i husbilen utefter vägen. Om det psssar så har jag lust att stanna i glasriket och ev göra några fina fynd där. Sedan bär det ner till sydspetsen på Öland och avslutar med ett besök på slottet. Detta är tre platser som jag tänkt mig besöka under mina föregående två resor dit men har inte hunnit med. Det är ju så att när man väl kommer fram så görs det knappast några utflukter. Inte med husbilen i alla fall för det är så bökigt att ställa i ordning allt med tak och utemöbler. Så det vi vill se får vi göra innan vi parkerar. En annan anledning till att man blir kvar på Lundegård är att det finns så otroligt många människor där som man vill träffa. Det är svårt att ta sig iväg därifrån då.

På lördag kväll startar dansen med Zlips som i år har 20 års jubileum. De har gjort en samlings cd som de kommer att släppa denna vecka. Den finns att beställa på deras hemsida men jag har tänkt att köpa den där nere. En fågel har viskat till mig att det kanske blir något festligt där angående detta men det får vi väl se och det berättar jag sedan.

på söndag kommer det att vara maskerad och danstävling. Det är helt nytt för tidigare har en klubb arrangerar Jack and Jill tävling men i år kunde det inte bli något sådant så dete blev ett trevligt alternativ. Jag har inte någon att dansa med så jag blir en av alla i publiken som säkert kommer att få mig många goda skratt. Senare på kvällen så kommer Blender att spela.

På måndag blir det förs underhållning med Perikles eller som de då kallar sig Pex and the boys. De står mellan stugorna på kampingen och det brukar bli ett riktigt härligt hålligång ett par timmar innan dansen börjar. Senare spelar Kindbergs och Scotts nonstop.   Jag är mycket nöjd med detta upplägg och hoppas givetvis att det inte kommer bli alltför mycket regn. Även Kindbergs har jubileum i år och är på väg att släppa en platta. Den hoppas jag få se då det blir dansveckan i Malung.

Resan hem blir på tisdag och då kommer jag troligen att försöka ta mig till Örebro och dansen där med Bhonus. Det är helt beroende på vilken tid vi kommer iväg. Det finns ju risk för att man sover länge.

Missar Zlips i kväll

Jag vet inte vad som hände när jag lade mitt önskeschema för den här perioden för något gick galet. Det är inte min avsikt att missa Zlips när de spelar så nära. Men det är bara att bita i det sura äpplet och längta vidare till helgen i stället då jag får dansa till dem på Öland. Jag kanse fick den här dagen utbytt mot en kväll fast hade önskat något annat. Så kan det vara ibland att jag inte får riktigt vad jag önskar. Just nu håller vi på att snickra ihop vårat önskemål för september och en bit in i oktober. Under den tiden kommer det att vara två danskvällar här i Kristinehamn så dessa helger tänker jag se till att vara ledig. Orkestrarna är fortfarande onte klara för dessa kvällar men jag håller ögat på vilka det blir och talar om så snart jag vet något.

Min tanke är att försöka fixa någon form av ungdomsverksamhet just på dessa helger. Det skulle vara kul om det kunde börja med en nybörjarkurs i bugg där alla tidigare kursdeltagare också är välkomna för att repetera, det var ju många fler killar än tjejer förra gången och det kan ju vara bra att plocka in dessa grabbar ifall det visar sig bli åt andra hållet nästa gång. Andra helgen tänkte jag mig en fortsättningskurs. Tredje helgen skulle jag vilja ha en foxtrottkurs. Om inte detta passar så kan man kasta om det och börja med foxtrott. DEt vore inte helt fel det heller. Men jag tror att det lockar fler att börja tvärtom. När man varit ute på dans ett par gånger och sett hur kul det är så vill man även lära sig fox. Det blir en hel del planering igen men nu har stressen lagt sig efter förra gången och jag känner mig redo att sätta igång igen. Den stora skillnaden nu kommer att bli att vi troligen inte kommer att ha några övernattningar. vi får se under tidens gång om det dyker upp någon förälder eller annan vuxen som anmäler sig frivilligt att hjälpa till. hittils har inte någon sagt sig vilja hjälpa till. Men det är långt kvar så det kan hända mycket innan dess.

Nu drar det ihop sig till öland och dansveckan där på Lundegård. Jag ska vara där och dansa 3 kvällar lördag till måndag. Nu hoppas jag på bra väder och massor med tur då jag ska köra mammas gamla husbil. Det kommer bli riktigt kul att komma dit och få träffa alla vänner från hela landet. Det kommer att bli festligheter från jubilerande dansband. Dansmaffian har dessutom ordnat med många roliga aktiviteter. För den som är nyfiken så tipsar jag om att logga in på deras sida. Där finns en länk till att kunna se live sändning på webben därifrån. Det är gratis att anmäla sig där och det finns många att lära känna som registraerat sig. Detta är en sida för dansanta människor.

Jannez fortsätter spela

Det beslut vi alla med spänning väntat på har nu kommit. Jannez har låtit meddela att de tänker göra ett försök att komma igång och spela igen. Man kan i dag läsa på deras hemsida hur de nu tagit detta beslut och har för avsikt att försöka vara igång den 4/7. Jag önskar lycka till och hoppas att de ska kunna komma tillbaka och känna glädjen igen efter det tråkiga de fått vara med om. Det blir inte lätt men livet går vidare och nu har de hittat en ersättare som de litar på och jag är mycket glad att de vill ge oss en chans att få visa hur mycket vi älskar dem. Ingen kan någonsin ersätta Richars plats men vem har sagt att man inte ska kunna ta till sig fler till sitt hjärta. Jag får önska Jörgen Sandström välkommen och hoppas att du ska trivas i gänget.

Om

Min profilbild

Nina

Dans är det jag älskar mest av allt. Det blir en massa resor genom landet för att testa olika dansplatser. Mina favoritorkestrar är de som spelar lite modernare musik.
RSS 2.0