DANSKVÄLL VALBORG

Nova

Dans på Valborgsmässoafton till orkestern Nova

Folketshus Kristinehamn
kl 21 - 01

130:- inkulsive fika vid föranmälan
under 18 år gratis
under 15 år i målsmans sällskap
Ingen alkoholförsäljning

Arr: Kristinehamns Dansförening
OBS! Föranmälan görs till mig Nina Fyhr senast kl 18:00 tel. 070- 390 35 03 om du vill ha fika.


Dansfesten Lidköping

Var det någon som såg mig i Lidköping igår? Jo det stämmer jag for faktiskt iväh dit för att roa mig en stund på Dansfesten. Där spelade 4 orketrar på 2 dansgolv. I den största av dem var det Claes Lövgrens och Jontez som delade scen. I den mindre lokalen spelade Kindbergs och Bhonus som vanligt på denna danskväll. Jag blev lite försenad dig och kom inte förrän 21:10. Dessutom så var jag på uselt humör och trött. Men jag ville i alla fall försöka dansa lite när jag besvärat mig med att resa dygt 12 mil till dansen. Under en kort stund var jag inne i den stora lokalen. Jag tycker att Claes Lövgrens spelar bra och där skulle jag ha kunnat stanna kvar hela tiden då de spelade. Banden växlade var timme i den lokalen. Jag bestämde mig ändå snabtt för att låta de äldre få ha den här dansbanan för sig själva. golvet var nämligen snorhalt. jag dansade en foxtrot och sedan vågade jag mig inte ut på det golvet mer. jag vet inte om det berodde på halkan eller att man valde de andra orkestrarna men här var det inte alls mycket folk som dansade. Jag tror att det var underlaget de flesta liksom jag flydde ifrån.

Inne i den andra lokalen var det som förra året trångt och knuppfig. Massor med alkohol dracks men jag noterade ändå en mycket positiv förändring detta år. I fjlol klagade jag på att det var en sanitär olägenhet att behöva ta sig vatten i muggar som var uppställda inne på toan. i år hade man arrangerat så att det var draget en slang till ett handfat ställt inne i uteplatsen. Där kunde man ta sig friskt kallt vatten medan man svalkade av sig. De hade dragit en liten slang från handfatet så att spillvattnet kunde rinna ut på gräsmattan bakom. Det är ju bara vanligt vatten som spills där så det här var en genialisk lösning tycker jag.

Det blev lite snack med några jag sett på olika dansställen och med en  arrangör i Båberg. Sedan insåg jag att jag skulle åka hem igen. Jag for strax före 24 och orkade knappt ta mig hem. Det blev inte en sen natt som jag hade trott men ibland så orkar men helt enkelt inte med som man hoppats. Nu ska jag bara ladda för att ta emot alla som vill komma hit på valborg. Det är ca 40 föranmälda redan och många fler som sagt att de troligen kommer. Jag tror att det kommer bli en fin danskväll här.

Ett band på väg upp mot toppen?

Kanske blir de snart ett av landets bästa band. I höstas spelade de på Blue Moon Bar i Karlstad men tyvärr så missade jag dem där. Efter den kvällen hörde jag från några som varit där att det hade varit mycket dåligt. Det var framförallt sången de syftat på. Nu brukar jag inte ta på stort alvar det jag hör ryktas utan vill helst bilda mig en egen uppfattning. Det är Jive jag menar och nu har det hänt stora saker i detta band. De kommer att få med sig en mycket framgångsrik sångare i augusti, Jonas Näslund, som valt att lämna Mats Bergmans för att utvecklas. Jag skulle nog kunna tänka mig att det blir en stor utveckling för hela bandet.


Eftersom jag missat att höra dem någon gång så har jag inte heller brytt mig om att studera vilka bandmedlemmar de har. När jag var i Sundsvall på nonstopdansen med Boogart och Shake fick jag veta att Tommy Bengtsson numera spelar i Jive. Då kan jag bara konstatera att de har en av de bästa gitarrister som finns i dansbandssverige idag. Det är inte bara musikinstrumentet han är bra på utan sjunger dessutom helt underbart. Undrar om han verkligen var med då Jive spelade i Karlstad för honom kan man verkligen inte klaga på.


Inne på deras hemsida kan man läsa en berättelse om bandets historia. Det är en intressant läsning där man får klart för sig att en dansbandsmusiker alltid har svårt för att släppa det yrket. Han kommer alltid tillbaka och han gör det alltid rätt!


Tyvärr så missar jag dem igen då de kommer till Karlstad 15 maj men jag ska hålla utkik efter vart de spelar när de kommer igång med alla 5 medlemmarna i höst. Jag är spånd på hur de kommer att bli och hoppas på att få en ny drake bland orkestrarna som omväxling till alla de man redan lärt känna.


Om

Min profilbild

Nina

Dans är det jag älskar mest av allt. Det blir en massa resor genom landet för att testa olika dansplatser. Mina favoritorkestrar är de som spelar lite modernare musik.
RSS 2.0