Dans i Kristinehamn

Kommande helg ska jag vara med och arrangera en danshelg i Kristinehamn. Det är Kristinehamns Dansförening som står som arrangörer och vi hoppas givetvis att detta arrangemang ska vara uppskattat av kommunens dansintreserade invånare. Förts på plats i helgen är Martinez som i höst även tävlar i programmet Dansbandskampen.

De som är nyfikna på att höra dem kan besöka Environiq Arena då de spelar där kl 11:30 - 12:30 lördag den 4 okt i samband med Värmlandsforum 2008. Där ska vi även presentera vår förening med dans och annan information i dagarna 3. Därefter blir det

På söndag gästas vi av värmlands goa grabbar i Selex. De är kanske inte så välkända utanför länet men här är de alltid oerhört uppskattade. Detta är ett band som spelar buggvänlig musik för alla åldrar. De brukar alltid locka ut den dansanta publiken här när de spelar.


De tävlande i Dansbandskampen 2008

Nedan följer vilka dansbands om tävlar i SVTs nya lördagssatsning Dansbandskampen.
Programmet leds av Peter Settman som vid sin sida har en vass jury bestående av Anna Mourou, Magnus Carlsson och Thomas Deutgen. Juryn kommer såväl att hylla som dissa de tävlande banden, men under hela resan är det tv-tittarna som har den avgörande makten.

I varje program tävlar fem band. De två som får flest telefonröster går vidare till nästa deltävling och kommer därmed ett steg närmare finalen. I nästa deltävling väntar nytt motstånd i form av tre nya band. Sprudlande, direktsänd folkfest för såväl tv-tittare
som livepublik utlovas. Premiär blir det den 18 oktober kl 20.30 i SVT1 och Sveriges bästa dansband koras i finalsändningen
den 20 december. Samtliga program sänds direkt från Svenska Hem Arena i Strängnäs.

Källa: SVT

18/1
Bengt Hennings - Länghem (Västergötland)
KändiZ Orkester - Knislinge (Skåne)
Dollies - Älvsjö (Stockholm)
Kalas - Alingsås (Västergötland)
Scotts - Lidköping (Västergötland)

25/10
Susann Nordströms orkester - Ravlunda (Skåne)
Date - Munkedal (Bohuslän)
Larz-Kristerz - Älvdalen (Dalarna)

1/11
Highlights - Norrköping (Östergötland)
Yvonne & Quick Pics - Östersund (Jämtland)
Mickeys - Aspås (Jämtland)

8/11
Glennartz - Onsala (Halland)
Sandins - Karlstad (Värmland)
Good Timers - Uppsala (uppland)

15/11
CC & LEE - Malmö (Skåne)
Nizeguys - Falkenberg (Halland)
Nova - Nora (Västmanland)

22/11
Face 84 - Varberg (Halland)
Martinez - Sundsvall (Medelpad)
Jannez - Laxsjö (Jämtland)

6/12
Jonas Näslund & Jive (Medelpad)
Zlips - Östersund (Jämtland)
Shake - Timrå (Medelpad)

13/12
Kindbergs - Lidköping (Västergötland)
Jenny Saléns orkester - Torup (Skåne)
Wahlströms - Vadstena (Östergötland)

20/12 - FINAL

Detta har jag kopierat från ett inlägg av Mackanz på Dansbandsdax.se

Martinez och Drifters

Veckan som gick var innehållsrik på många sätt för mig. Mitt jobb flyttade till nya fina lokaler i vårt gamla rådhus. Det blir så fint att man knappt fattar viken vaker arbetsmiljö vi får. Vi har haft en fördelsedag i familjen och jag har haft en hel del att göra med föreningsarbetet. På tordagen slog jag mig ändå lös några timmar och for iväg till Frimis i örebro. Jag har aldrig varit dit tidigare så det blev till att söka efter adress och se till att vara i god tid. Jag ville träffa Martinez innan de började för att hinna säga hej. De är ett av de band som jag bokat för att spela här. De står näst på tur och nu passade det så bra att jag kunde gå på en av deras danskvällar själv innan det blir dags att ta emot dem här.

Dansen där var trevlig och jag passade på att dansa med Krister i Nova. Han hade dolda talanger i bugg.

Den 4/10 blir en speciell dag här. Då ska vi finnas på Näringslivsmässan 2008 hela dagen, Martinez ska dyka upp här och göra ett scenframträdande vid lunchtid. Därefter ska de packa upp inför sin spelning på folkets hus senare på kvällen.

I går blev jag sugen på att dansa igen. Jag hade två alternativ och båda var väldigt långt bort. I Ljungsbro spelade Zlips och i Hedemora var Drifters. Jag valde det senare alternativet för min kropp känns lite stel och öm så jag orkar inte bugga så mycket just nu. Då passar det bättre med mogendans och lite lugnare tempo. Det blev över 550 besökande där och några bekanta fanns det som jag valde att dansa med i 1:a hand. Jag fick en ny erfarenhet att testa gnuss till låten "Du är min man" Det är inget jag kan rekomendera som musikval till den dansformen man det funkade bra tack vare den duktiga dansaren som lät mig testa. Det var trångt men påhittiga som de var där så dansade vi ut i ett angränsande fikarum. Där dansade vi runt ett bord som stod mitt på golvet. Det var helt upptänd belysning och ljudet blev lågt. Man fick en känsla som att dansa hemma på vardagsrumsgolvet. Den enda stora skillnaden var väl att jag sällan brukar ha så duktiga dansare i mitt vardagsrum (men det händer). En av de danserna jag fick där njöt jag av så att min upplevelse blev att "detta var belöningen för en hel veckas hårt arbete".

Erika i Drifters glänste som vanligt. Musiken tilltalar mig inte något vidare även om de är duktiga på att sjunga och spela. Det var för tralligt i mitt tycke.


Om

Min profilbild

Nina

Dans är det jag älskar mest av allt. Det blir en massa resor genom landet för att testa olika dansplatser. Mina favoritorkestrar är de som spelar lite modernare musik.
RSS 2.0