Surrounds cd Varje steg du tar

Surround

Foto från Surrounds hemsida

Nu har jag försökt lägga mig flera gånger och bara njuta av den nya cd: n med Surround. Det går inget vidare! Min kropp är nämligen programmerad att inta ett lodrätt läge när den uppfattar tonerna av bra dansmusik. Jag svävar fram här hemma och plockar efter barnen, fixar maten och vattnar blommor, allt funkar så bra när man har de rätta takterna att göra det till.

Den första låten I en annan värld har nominerats den här veckan till Kalaslistan. Den har ett högt tempo som jag älskar när man får dansa en snabb bugg med en riktigt duktig dansare. Det första intryck jag fick då jag startade den här skivan var att det här är något stort som är på gång. På deras hemsida kan man läsa att medlemmarna tidigare spelat i Nova och Gamblers och då kan man ju förstå att de har rutin på det här och vet vad vi dansare vill ha.  

Nästa låt som är en välkänd schlager, Natten har en hemlighet, är ju något jag känner igen. Det är så här långt in på skivan som jag orkat hålla mig stilla. Jag hade inte en aning om hur de här killarna skulle låta innan jag fick den här skivan i min stereo men jag blir glatt överraskad och förstår att nu har de bestämt sig. De ska spela den här musiken för oss dansare.

Det finns några saker som jag uppskattar hos dansbanden. Det är givetvis takten så att det känns behagligt att dansa. Det ska låta bra så att musiken blir njutbar. Sången är viktig för mig, om det inte låter bra i mina öron så har jag svårt för att ta till mig ett band. När jag går ut på dans vill jag bli glad. Texterna har inte så stor betydelse men sättet att sjunga dem på betyder otroligt mycket. Jag brukar säga att det är som att höra på en norrman som talar, de låter alltid glada med den där extra uppåtsvingen på slutet i meningen. Om sångaren förmedlar en negativ känsla åt mig så får jag inte ut vad jag vill av en danskväll.  

Nu har jag lyssnat igenom Surrounds cd och blir bara väldigt glad rakt igenom. Jag gillar att det är många svenska texter. Det gör ju att jag har lättare att sjunga med och lära mig texterna snabbt.  Sångaren är jätteduktig och har en fin röst. Jag är övertygad om att om jag går ut på dans då Surround spelar så kommer jag att bli nöjd med alla de kriterier jag har för att det ska vara bra dansmusik. När jag hör ett helt album så här med eget material från en dansorkester jag aldrig dansat till så blir jag ju givetvis nyfiken på vilka låtar mer de kommer att spela på en danskväll. Nu har jag bekantat mig med lite av deras musik och det räcker gott för att göra mig nyfiken på resten av vad de kommer att bjuda på en hel kväll.

Jag fick några favoriter som jag kommer att lyssna mer på.

Varje droppe regn är en riktigt härlig tryckare som jag redan längtar att få kramas till.

Varje steg du tar är även det en lugn och fin låt som börjar försiktigt och smyger sedan igång med ett mycket härligt tempo. Sången i den här melodin är så levande och djup att jag blir helt övertygad om att det är som i texten att han blir helt lugn då jag är nära.

Innan dagen gryr är den snabba låt som jag gillar bäst. Den har ett perfekt tempo för bugg. Det händer mycket i låten med flera stopp så man kan tillåtas att improvisera dansen. Energin växlar så låten blir intressant att dansa till.

I en annan värld är grymt bra när man vill ha en riktigt snabb låt.

Det här har ni gjort bra så jag hoppas verkligen att vi får se er ute på dansgolven snart.

Tack för en mycket trevlig cd


Näringslivsmässa

I dag är det näringslivsmässa i tennishallen här i Kristinehamn. I anslutning till detta så har man även en del aktiviteter på torget. Musikskolan skulle spela men Ola har varit sjuk och inte kunnat träna in de låtar som skulle spelas idag så han kunde inte vara med. Barnen for ut till syskonen och farmor i dag en stund men jag passade på att gå ner på torget. Ankracet var på gång då jag kom dit.
Ankrace
Under tiden man väntade där kunde man roa sig med att handla och stötta projektet för världens barn.
Här fanns tipspromenad och ansiktsmålning. Jag fick ett specialerbjudande om att målas för en 10:a eller slippa för en 20:a. Jag frågade snällt om jag fick tänka på beslutet en stund. Det fick jag så gärna men det kostade 50 kr! Jaja vad gör man inte för att hjälpa barn som lider. Jag funderar fortfarande så det blir nog dyrt innan jag bestämt mig. Ett korvköp blev det i alla fall medan jag studerade alla de små katter och annat som vandrade runt mig.
Katt

För barnen

Det fanns även en del som milko arrangerat med hoppborg och kast med liten youghurt! Någon jättekatt vandrade runt och hade något i en korg till barnen.
Milko

Det hela avslutades med underhållning av Daniel Lindström, vinnare av 2004 års Idol. Han sjöng några låtar från sitt sista album. Det var lugna ballader som han valt att göra på svenska den här gången. Man kunde höra en känsla av sviken kärlek och bekymmer i texterna. han berättade dessutom för oss vilka känslor han ville förmedla till oss. Det var lätt att leva in i musiken och hänga med. Det var musik som berättade att livet är jobbigt men att det går att ta sig genom livet trots svårigheterna. Min tanke var genast att den grabben har nog haft det jobbigt. Men jag gillade det jag hörde.

Daniel Lindström

Den CD han nyss gett ut kunde man köpa och få signerad på plats. Det var många som passade på att köpa presenter år andra och även åt sig själva. Tommy Gustavsson som är arrangör stod och passade i trappen upp till lasbilsflaket man anväder som scen. Det var lite vingligt att ta sig upp och ner därifrån. Men det var just där uppe som man placerade Daniel för att signera sina skivor.

signering

Ja och nej!

Nu har jag lyssnat på Kalaslistan i p4. Blender som jag röstade på har åkt ner en placering och är nu 5:a. Att Casanovas åkte ut var inte heller något trevligt. En postiv nyhet däremot var att utmanaren är första spåret på Surrounds CD som släpptes denna veckan. Nu har jag hört den låten flera gånger och det är en fartfylld låt som passar bra att dansa bugg till en stund in på kvällen då man kommit igång och värmt upp lite. Eller som snabb foxtrott. Ola och jag såg framför oss hur man dansar "norrlandsbugg" till den. Vad vi menar med det är när man dansar foxtrott till en snabb låt och liksom knäar i baktakt. Det blir ett speciellt gung som man bara ser norränningar göra. Varför tänkte jag plötsligt på hiphop? Jo där gör man också en  böjning i knäna samtidigt som man lyfter fötterna i ett steg. Jag ska aldrig ge mig in på att försöka bli danslärare. Det går ju inte förklara vad jag menar. När jag hört alla låtar på den nya skivan så ska jag tala om vad jag känner för varje låt. För en sak är säker efter att jag börjat lyssna. Det är mycket känslor i den här plattan.

Om

Min profilbild

Nina

Dans är det jag älskar mest av allt. Det blir en massa resor genom landet för att testa olika dansplatser. Mina favoritorkestrar är de som spelar lite modernare musik.
RSS 2.0