Reser till Bäck

De kommande dagarna ska jag fara iväg till Bäck. Det är en liten by utanför samhället Våmhus som ligger mellan Mora och Orsa på västra sidan om Orsasjön. Där inhämtar jag energi och inspiration för året som kommer. Det är lugnt och fridfullt. Inget internet eller telefon, dålig mobiltäckning men ändå fullt modernt boende och ett underbart lantligt ställe. Ola och hans kamrat ska sova i herbret, Eric och jag tar sovloftet. Jag ska sitta och skriva där ett par dagar på en berättelse jag just börjat med. Det finns så mycket jag vill skriva ner men som inte går att få med här i bloggen. Kanske kommer jag att publicera det på min hemsida så småningom. Det blir i alla fall några dagar som jag inte kommer att skriva här. Jag återkommer när jag är hemma igen och det är jag innan jag börjar jobba igen på måndag den 7/8. Förmodligen tidigare än så men det är inte förutbestämt. Det beror helt på hur vi känner för att vara där. Vi tar en dag i taget och ser till att trivas bara.


Intressant men inte om malung

Jag fick ett tips tidigare idag på att äventyraren Mikael Strandberg som var dagens sommarpratare skulle berätta om Dansbandsveckan i malung (se tidigare inlägg). Jag satte mig tillrätta för att höra vad han skulle säga då reprisen sändes kl 22.15 och märkte efter en stund att jag skulle få följa med långt bort från dalarna och Malung. Det blev musik och berättelser om äventyr från hans långa cykelresor från Alaska till Chile, Nya Zeland till Kairo över öknen. Deras resa till Sibirien och arbetet med att bygga broar mellan människor. Det var inte alls vad jag hade fått information om men det kanske var någon annan sommarpratare som talade om malung och dansbandsveckan.


Sommarpratare i radions P1 i dag

För en stund sedan ringde Kristina till mig, hon som blev min nya väninna i malung i år. Hon berättade att hon just fått höra att dagens sommarpratare Mickael Strandberg var från Särna och att han jur pratat om bl.a. dansveckan i malung. Det kommer att sändas i repris i kväll kl 22.05 eller om man har tillgång till att lyssna på webradio så går det att höra det i efterhand då det sänts i radion från den här platsen.

Om

Min profilbild

Nina

Dans är det jag älskar mest av allt. Det blir en massa resor genom landet för att testa olika dansplatser. Mina favoritorkestrar är de som spelar lite modernare musik.
RSS 2.0