Lata dagar hemma

Den här veckan har jag återgått till mitt arbete. Det startade med 2 sena arbetskvällar måndag och tisdag. Därefter har jag 2 lediga dagar nu innan en stundande arbetshelg. Den härliga sommarvärmen håller i sig och jag försöker vara ute och ta vara på den korta sommaren vi har här i norden. Eric har varit hos pappan nu ett tag och det blev ett kärt återseende igår när jag hämtade hem honom. Vi var ute lite och gick, köpte en glass och handlade mat. Sedan fastnade han vid datorn som vanligt. Det finns inte så mycket att ta sig för med här i stan. Jag skrattade lite för mig skälv när jag kollade den 30 år gamla tidningen i skyltfönstret. Där kunde man läsa att "det mycket populära ungdomsbandet Wisex tyvärr blivit tvugna att ställa in onsdagens spelning i folketspark. Man hade fått blixtinkalla ersättare och Karlstads - Örjans kunde komma med kort varsel". I en annan annons ser man att Karlskoga folketspark ska ha trivselkväll med Sune Olsson. Kan man tänka sig att exakt 30 år senare så uppträder samma man ute vid Picassoudden. Jag tog mig ut dit för att höra honom leda allsång.

Det var förmodligen samma publik som den han hade i Karlskoga på den tiden då det begav sig där. Jag stannade en liten stund och drog mig sedan hem igen för att tillbringa min lediga kväll ihop med Eric i stället.

Erik Lihms i Blomsterhult

Detta är min sista semesterdag. Jag har varit ledig 32 dagar i streck. Så länge vet jag inte när jag haft semester tidigare men jag behövde det i år. Jag är en sån där som brukar drabbas av depression ibland och det brukar alltid komma när jag har semester. I år har jag varit på min vakt och inte låtit det går för långt. När jag kom hem från Malung och hade ställt ifrån mig mina väskor så började tårarna rinna. Det var som om luften gick ur mig och då visste jag vad klockan var slagen igen. Men det är ju så bra att jag vet hur jag ska ta hand om det nu. Det har tagit mig några år att lära mig känna symtomen i tid. Jag började givetvis att medicinera direkt och nu har det redan börjat göra nytta. De sista 2 dagarna har jag mått betydligt bättre. Nu börjar leendet och skratten komma då de ska igen.

Men tänk vilken underbar semester jag haft ändå. 2 härliga veckor på Öland och i Malung. Denna sista vecka har jag dansat 4 kvällar på 3 olika ställen. Det blir 18 danskvällar på 4 veckor. Jag behöver faktiskt investera i ett par nya dansskor snart.

I kväll tog jag mig en tur till Blomsterhult och den fina logen där. Det var Erik Lihms som stod för underhållningen. Som jag skrev i går så är det trevligt att besöka även dessa danser då det är i huvudsak äldre personer som kommer. Detta är ett band som vänder sig till målgruppen +55. Jag tror att man fick plussa på 10 år till idag på de som kom dit. Men det var tappert gjort av alla som orkade för värmen var fruktansvärd denna dag. Det börjar ta på vätskereserverna och idag var jag hängig. När jag skriver detta mitt i natten är det fortfarande +20 ute. Hoppas att det får vara så här fint ett tag till nu när värmen äntligen kommit.

Erik Lihm passade på att hämta lite friskluft under kvällen.Jag satt ute vid ett bord och ser honom komma ut med dragspelet. Snabbt ryckte jag upp min kamera ur ryggsäcken och fick till en scen där som man bara kunde skratta åt. På remmen till kameran hängde en ren BH som jag packat med som reserv ifall jag behövde byta om under kvällen. I all hast kastade jag ner den mot väskan men den hamnade där så att den låg helt synlig. Tur att det inte var något raffset som jag hade släpat med mig dit. Någon kunde ju trott att jag var en oanständig person ju.

Jag vet inte vad de äldre där tänkte om mig men jag såg något som fick mig lite fundersam. En liten stund innan slutet tog jag min väska och satte mig på en bänk längst inne i lokalen nära orkestern. En bit därifrån efter en stolpe hängde en liten röd axelremsväska. Ett äldre par hade suttit där tidigare. När de dansade förbi mig fick jag en blick som kunde döda av damen som snabbt roffade åt sig väskan och hade den på sig resten av dansen. Undrar vad hon trodde om mig egentligen?

Erik Lihm har fått en ny medlem nyligen. På trummor har vi idag Lollo. Jag satt för övrigt och pratade länge med hans tjej Kris som jag brukar träffa i Malung på Jannezfesten. Den missade jag ju i år men vi får ta igen det nästa år.Saxofon och gitarr sköter Kent omoch Conny höll i den finstämda sången.


Erik Lihm blev i år framröstad till årets keyboardist på Guldklavegalan. I dag hade han bara ett stenkast hem och det hör inte till vanligheterna för denna annars så beresta man. En av gästerna där i kväll berättade att han brukar se dem ofta i Norge. Han hade rest dit många mil i dag för att få dansa till dem.Jag fick även bekanta mig lite med de två som driver siten Danslogen.se
De var där och dansade i kväll och vi hann växla några ord med varandra. Det är en sida som jag varmt kan rekommendera alla att läsa och skriva i.

Nästa dans på denna fina loge är den 8 augusti då kommer Shake och det tänker jag inte missa.


Claes Lövgrens - Jakobs loge

Jag ska väl säga att detta är min sista semestervecka och barnen är hos pappan. Jag saknar ungarna oerhört och får krupp på att gå hemma ensam. I morgon börjar jobbet igen och då får jag prata hela dagarna igen. Det passar mig bra. Jag kan inte hålla tyst så när jag är ensam kommer jag på mig själv ibland att jag pratar högt för mig själv eller så sjunger jag lite. Jo jag tar det lugnt med det sedan grannarna klagade på att jag alltid sjöng. Inte har jag lyckats flytta till någon kåk än heller så det blir till att smyga försiktigt ett tag till med musiken. Värst är det för Eric som måste träna för att lära sig saxofonsläxorna. Jag ska ringa till hans gamla pianolärare också för att boka in lite nya speltider med henne i höst. Han har inte tagit lektioner nu på 2 år och börjar tappa en del så det är bra att repetera och fortsätta där han slutade. Jag skulle behöva ha tag på en sångpedagog också för han vill ta sånglektioner också (kan ju passa på att lära mig lite själv med). Det finns inga här i stan så det blir till att transportera.

Saknaden av Eric får mig i alla fall att hålla mig hemifrån så mycket jag kan och det är ju tur att det arrangeras danser häromkring. I går spelade Claes Lövgrens på Jakobs Loge utanför Degerfors. Det är en orkester som jag sällan träffar på. De har inte riktigt den målgrupp som jag brukar sälla mig till ute på danserna. Medelåldern på deras besökare är något högre än vad det är de kvällar jag oftast väljer att besöka. Dansstilen skiljer sig också betydligt. Det är detta som kallas för mogendans. Framförallt så är det ett något lägre tempo på musiken. Kvällen var ordentligt varm. Det var 23 grader när dansen började. Det märktes på artisterna som blev stekheta på scenen under lampornas sken.Åsa Karlström har skrivit några låtar åt dem och vi fick höra dem spela dessa. Minnet är kort för nu har jag förståss glömt titeln på den låt som jag fastnade för. Det var en riktig upptempolåt med fantatiskt bra danstakt i.Det var trevligt att få höra dem spela en hel kväll för tidigare så har jag bara besökt dem korta stunder uppe i Malung på dansveckan. Det här är en orkester som spelar mest vanlig traditionell dansbandsmusik. De gör det bra och är väldigt härliga på scenen. Det är lätt att förstå att de har en stor fanclubb. Glädjen från dem smittar av sig.

Jag är egentligen ingen älskare av den traditionella dansbandsmusiken så det enda jag upplevde lite jobbigt på kvällen är att när det gått ett par timmar så känns det som att nu kan jag det här så nu kan jag åka hem. De flesta äldre män dansar på liknande sätt. Låtarna skiljer sig inte så kollosalt mycket från varandra. Fram mot paus hade jag dansat några danser men knappt blivit svett för det dels var  ett lugnt tempo och så stod jag och pratade mest hela tiden. Det blev varmt av att luften var het men inte av det lilla jag dansade. Jag passade på att gå runt bland publiken i paus och prata för våra danser igen här i stan och Åsa for hem då så vi sa hej till varandra. När dansen startade igen kom jag på att jag inte ens behövt byta linnet under kvällen. Sånt händer bara på mogendans!

Jag hade åkt dit utan några förväntningar om att ha en bra danskväll. Jag var mest nyfiken  på musiken och ville träffa Åsa. Men när den andra halvleken körde igång då startade min danskväll. Nu fick jag dansa i stort sett hela tiden. De som hade sett och förstått att jag kunde bugga ville visa vad de dög till. Det fanns några män där som var riktigt duktiga visade det sig. De hade nog bara haft lite svårt innan att hitta "rätt" tjej att dansa med tidigare. De valde mig när polleten trillat ner och sen hade inte jag en lugn stund. Det var riktigt kul att för en gångs skull få känna sig riktigt duktig och se hur folk stod utefter sidorna och tittade beundrande på oss. Det var gott om plats för golvet är byggt åt betydligt fler än de 300 som kom dit. Att få dansa ut ordentligt i både slowfox och bugg är mycket trevligt. Jag hade en toppenkväll och ångrar verkligen inte att jag åkte dit i går. Det trevligaste som hände igår var när en kille som nyss lärt sig dansa buggat med mig. han verkade så oerhört glad hela tiden och när dansen var slut log han brett mot mig och sa. "oj vad snabbt du snurrar, har du bråttom eller hinner du dansa en lugn dans med mig också".

Om

Min profilbild

Nina

Dans är det jag älskar mest av allt. Det blir en massa resor genom landet för att testa olika dansplatser. Mina favoritorkestrar är de som spelar lite modernare musik.
RSS 2.0