Ändrar mina planer

Jag har just lagt ner mina planer på att åka till Båberg eller Skultuna Lagårn i helgen. Mer om detta kommer senare. Jag kommer troligen att åka till Örebro på lördag.

Malung bygger ut.

Nu kan man läsa om hur det kommer att byggas ut på dansbanorna i Malung nästa sommar. Bana 2 ska bli större med ett 8 kantigt golv. Bana 4 fördubblas så att två band kan spela nonstop ä'ven där. Ytterligare nyheter kommer att presenteras så snart beslut därom fattats kan man läsa på deras hemsida.
Om man där också går in på deras forum så kan man läsa vad vissa tycker om entreavgifterna. Det är några som anser att man bör höja priset ordentligt. Det håller inte jag med om men kommer inte att fortsätta den debatten i deras gästbok. Skriv gärna en rad här om du har något att tillföra i den diskussionen.  Det var ett kul svar jag fick där från Olzons som anser att jag bör sätta mig in mer i hur det är med dansen. Hur sjutton ska jag hinna med det? Med snart 40 år på dansbanorna runtom i landet och erfarenhet från tiden som anstäld i folketspark, en far som var musiker och dessutom många kommunpolitiker i min bekantskapskrets. Jag hade högsta betyg i mattematik i skolan.  För att inte glömma så vet jag hur ungdomar tänker när det gäller att betala för att gå på olika evenemang. Är man i tonåren så är dansbandsveckan inte alls att jämföra med en Iron Maiden konsert. Min 18 åriga son kan betala hur mycket som helst för att gå dit men en dans är ett gympapass och inget annat. Så tänker barnen och vill vi ha dem till Malung och andra ställen så kan vi inte låta dem betala mer än vad de tycker att det är värt. Sen spelar det ingen roll hur mycket pengar mamma och pappa har och betalar åt dem. Mina barn får i alla fall inte obegränsat med pengar utan de får hushålla med ett fast belopp. Då väljer de snabbt bort dansen om det skulle kosta 500 kr att gå in. Vad är det mer jag behöver kunna? Jo visst jag har ju börjat sjunga själv också i en orkester. Det är väl där jag får lära mig vad jag mer behöver för att kunna förstå vad det är norrmannen och Olzonz menar.


Tillägg den 2006-12-01

Jag har fått ett positivt svar av arrangör Lars på Dansbandsveckan i Malung. Där står att man inte har några planer på att höja avgifterna för nästa år. Det var just vad jag ville höra och därmed behöver man inte alls skriva mer i denna fråga.


Mycket ung publik

Jag blev helt lyrisk, stod som ett levande frågetecken i kväll då jag kom in på Brunnsparken i Örebro. Det första jag ser är massor av ungdomar. De sitter och står överallt och jag ser några som dansar. Efter en stund får jag veta vad det är frågan om. Det är nämligen så att på Virginska skolan har eleverna dans på schemat. De får en gång om året gå till Brunnsparken på schematid. Det var 80 st 18 åringar där ikväll. de hade nog lite blandade känslor för att dansa till Kindbergs men några hade nog tyckt att det var OK och skulle kunna tänka sig att gå dit igen. så här borde man verkligen göra på fler skolor.

Pia var på väg dit och hann ringa upp mig innan det var dags att åka. vi samåkte och i paus fikade vi ihop. Det blev en skrattstund utan dess like. Undrar om våra grannar vid bordet bredvid tyckte att vi var knepiga. Det bjuder jag gärna på i så fall för även om vi spårade ut något så hade vi i alla fall kul. Det började med att jag satte mig och sa att jag var sugen och kände att jag behövde få en grov! Ja det förstår ju vem som helst att jag var hungrig och hade köpt en leverpastejsmörgås med grovt bröd. Särskilt om man sitter vid samma bord och ser vad jag handlat. Men vill man skoja till det så gör man det och jag fick förklara mig lite där en stund. Med viss tvekan fick jag ju ändå konstatera att  noll sex snart är över. Temat under resten av pausen fortskred på samma vis och vi hade inte ett torrt öga efter allt kul vi skämtat om.

Kindbergs spelade bra i kväll. De hade flera nya låtar med bl.a. 7 milakliv som så många andra band också gör. Det är en fin låt och säkert den mest spelade just nu på alla topplistor. en sak som jag noterade var att bandet hade likadana kläder som jag hörde Jocke förklara efteråt för en tjej att det är uppsytt särskilt åt dem. De var riktigt snygga byxorna med en massa hål som det trätts band i. Det var lite countrystil på det. Det var också riktigt trevligta killar att dansa med. Dessutom var det överskott på karlar så jag fick inte sitta på hela kvällen.

Nu är jag ruskigt trött men nöjd med den här dagen. Det blev inte så mycket gjort som jag planerade men jag har i alla fall fått i väg min uppsägning men per post i stället. Jag har tränat på sången i några fler låtar som vi ska ha med nästa vecka på vårt jobb i Örebro på ett sjukhem där. Det blir en del julmusik nu och det är ju trevligt. Det blir till att fortsätta lära in dessa lite mer i morgon innan jag börjar jobba på e.m. Men en liten sovmorgon tänker jag i alla fall ta så att jag orkar med resten av veckan.

Om

Min profilbild

Nina

Dans är det jag älskar mest av allt. Det blir en massa resor genom landet för att testa olika dansplatser. Mina favoritorkestrar är de som spelar lite modernare musik.
RSS 2.0