Boogart - Shake i Sundsvall

För någon vecka sedan fick jag möjlighet att återuppleva Boogart då de spelade ihop med Shake nonstop i Sundsvall. Förra gången då de spelade där för ett år sedan så blev jag matförgiftad och liggandes i husbilen i stort sett hela kvällen så nu hade jag tänkt att få ta igen det jag missade. Helgen närmade sig och jag började först bli orolig att jag inte skulle kunna åka dit. Min hälsa höll på att sätta stopp även på denna resa. Nu ordnade det sig fint med att ena grabben hjälpte mig med att köra bilen så jag inte behövde anstränga mig med det.Lunchen intogs på stan där jag hade turen att råka komma in där samtidigt som Boogart att och åt.  Jag slog mig ner vid bordet bredvid och kunde växla några ord med dem. I det stora köpcentrat passade jag på att besöka några klädbutiker och fastnade i en där de hade rea. Jag hade turen att kunna köpa 6 plagg för 48 kr st. Sen hittade jag också ett linne för 99 som jag gillade. Efter att fyndat så var jag helt nöjd med mitt shoppande.Sen passade jag också på att besöka Vivi lite snabbt. Hon hade hela hemmet fullt med folk. Jag blev erbjuden att stanna där jag också men jag orkade inte med att bo ihop med en massa främmande människor då jag haft huvudvärk en längre tid och egentligen inte alls mådde så bra. Det kändes bättre att bara försöka ta det lite lugnt.

Jag ägnade en stund på dagen åt att se mig om lite i Sundsvall och den fina utsikten från södra berget. Här tog jag in på ett vandrarhem så att jag skulle få tak över huvudet.


Efter att vilat lite så var det dags för mig att göra mig i ordning. En av de plagg jag köpt under dagen kom till användning. Det var en topp som jag gillade oerhört mycket. Det var fler på vandrarhemmet som skulle på dansen och de förvarnade mig om att det inte var insläpp förrän 10 minuter innan dansen startade kl. 20. När jag var framme så stod det mycket riktigt en lång kö utanför. Alla där hade förköpt sin entrébiljett för 180 kr. Om man ville lösa biljett för 200 så var det ingen kö alls. Det krånglade med kodläsaren så för oss tog det lång tid. Då ångrade jag att jag köpt biljetten innan. Det hade varit värt 20 kr extra att slippa stå i den där kön. Jag hann i alla fall komma in just då dansen skulle börja. Det blev en bra start på kvällen och flera bekanta på plats valde att dansa med mig.
En sak som är speciellt med Boogart är att Anna lyckas få de absolut bästa musikerna att spela i bandet. Jag har dock glömt vilka alla är som varit med. Jag skrattade lite åt mig själv av den anledningen. Vad jag inte hade koll på var nämligen att Per från dagens Expanders är en av dem. Han var med på lunchen på dagen men jag fattade inget och reflekterade inte alls över att han satt ihop med Boogart där. När de sedan klev upp på scenen så ramlade polletten ner. Det var bara några dagar innan som han var hos oss och spelade och jag tycker att han är en av de absolut bästa dansbandssångarna vi har. Han är dessutom en mycket bra gitarrist.


Efter ett par danser hämtade jag kameran och förevigade Boogart på dessa bilder. Det är synd att jag inte hade videokamera istället. Jag blir helt lyrisk när jag hör de här duktiga musikerna spela. På väg upp dit hade jag lyssnat på deras live cd. Jag gillar verkligen just de två låtar som Tommy Bengtsson sjunger. När han nu började med den ena av dem, så ville jag bara konservera detta ögonblick. Min önskan för kvällen var uppfylld redan så nu började jag fundera på om jag kunde bli gladare än så här.

Jag fattar inte att man kan lyckas få två så duktiga gitarrister/sångare med samtidigt. Dessutom så är det ju inte de båda som är huvudsångarna då det är Peter och Anna som sköter den uppgiften. Det gör de dessutom med bravur.


Den enda som jag inte kände igen för kvällen var trummisen. Honom hade de lånat in från Göteborg. Han imponerade givetvis lika mycket han som alla de andra på mig. Det här var en kille som inte hade någon erfarenhet alls av dansband. Jag undrar vad han tänkte egentligen när han såg hur detta går till.


På keyboard spelade Johan Sjödin. Både han och Tommy Bengtsson har jag skrivit om tidigare att de valt att lämna Jive. Nu kunde jag se en otrolig spelglädje hos båda dessa killar. Det är så här de ska låta tycker jag. Jag vågar påstå att de saknar tiden med Boogart för de verkade helt galet roade med det de gjorde denna kväll.


Under kvällens gång så växlade de båda banden. Shake är också ett toppband idag så man fick verkligen valuta för pengarna. När det närmade sig slutet så hade man en hel del hyss för sig. Boogart satte sig på scenen hos Shake och fikade. Det bjöds på en massa härliga skratt därifrån.


Sedan var det dags att ge igen. Den här gången blev det inlindning i toapapper. Det märkes att alla hade oerhört kul ihop. Vi får väl hoppas att de kommer att bjuda oss på fler uppvisningar av det här slaget. Detta var en show som jag kommer att minnas länge.Det var inte bara Per som blev omlindad. Anna hade tydligen ont i en fot också. Hoppas att den inte var svårt skadad.

Tack Boogart Shake och arrangörerna. Hoppas ni gör om det här igen.


Nu är jag på väg igen

Nu är jag på väg att resa till Vemdalen. Där är det orkesterforum i 3 dagar och jag tänker stanna de första två. Tyvärr så kan jag inte bli kvar alla tre dagarna för jag ska arbeta på söndag och det gick inte få semester den dagen för bemanningen var dålig. Förra helgen trodde jag att det skulle bli kört för mig ed min resa till sundsvall för jag var sjuk torsdag och fredag. en envis huvudvärk har satt sitt grepp om mig och det är ju omöjligt att ge sig iväg på resa ensam när man inte mår bra. Migrän är inget vidare att ha och när jag tagit mina piller i 6 dagar och det bara kom tillbaka så insåg jag efter att talat med läkaren att jag inte kunde fortsätta äta medicinerna på ett tag. Det kan bli så att de inte alls gör nytta om man tar dem dagligen. så det blev till att pina sig igenom dagarna istället. Att jobba var inte att tänka på men jag orkar i alla fall vara uppe och har kunnat hålla kontakten med vänner och barnen under tiden. Nu löste det sig på ett bra sätt med att jag fick chaufför så jag kunde åka dit och dansa till Boogart och Shake. jag tog migränmedicin just den kvällen för att orka vara med men sedan har jag låtit bli med det igen. Nu har jag fått veta varför jag har så förgrymmat ont också. jag har fått lågt Hb. Blodvärdet har sjunkit en hel del och det är därför jag är trött också. så jag hoppas att ni har tålamod med att jag inte hunnit och orkat med att skriva blogg på ett tag. Det kommer en redogörelse för hur jag haft både i sundsvall och vemdalen när jag kommer hem igen.

Sen vill jag påminna om att vi ska ha en 1 årsfest i vår dansförening här i Kristinehamn den 1/5. Det är redan ca 30 anmälda att äta innan Martinez spelar på kvällen.

Nu hoppas jag på många som kommer till dessa danser 30/4 Nova och 1/5 Martinez. 
Se mer info på föreningens hemsida


en vanlig onsdag

Klockan ringde oförskämt tidigt idag för jag började arbeta kl 7. Det är verkligen inte min tid på dagen kan jag lova. Har inte blivit några barn gjorda för min del vid den tiden på dygnet. Med en mun som ett streck pallrade jag mig ändå iväg de 5 minuternas promenad som jag har till jobbet. Om någon hade sett mig så hade han kunnat tro att jag var arg. Tur att Mats som råkade svänga förbi mitt hus just som jag kom ut missade mig så precis. Han hade nog trott att jag varit skitsur om han sett mig. När jag kom till jobbet så hade jag nästan blött igenom allt så det var rena paniken på att komma till en toa. Jag avskyr det här kvinnopysslet som ska fördriva min tid 6 dagar var 4:e vecka. Jag vill inte tänka på det över huvudtaget! Låt mig slippa eländet någon gång. Låt det bli kväll också så jag slipper den här satans morgonen som bara gör mig på dåligt humör!

När klockan var 15:30 ringde min schemaläggare och frågade om jag hade lust att gå hem tidigare. Han fick en massa beröm för att han tänkte på just mig. Undrar om han hört någon säga att jag behövde gå hem? Kan väl inte tro att jag låter trött och elak när jag pratar med mina okända kunder. Nej då så mycket självkurage har jag så att jag klarar av att visa min skådespelartalang under alla patientsamtal. Ingen ska behöva känna att de ringer för att be om hjälp och får tala med en sur morgontrött sköterska. Nej då så illa är det inte. Jag tycker om mitt arbete men mest när jag får göra det på en tid som passar min dygnsrytm att vara vaken.

Med lite extra tid idag så passade jag på att besöka banken för att sätta in danskassan, jag tog en tur till turistbyrån för att ändra lite uppgifter där som var fel på deras sida om våra danser. Sen gick jag in till frissan och bokade en tid på fredag morgon. Jag ser förskräcklig ut i håret och måste få det klippt. På väg ut tittade jag om blomaffären har något trevligt att köpa. Jag fick presentkort på blommor i julklapp som jag inte löst ut än. Kanske ska jag fixa till något på min balkong i sommar.

Häromdagen visade min äldste son mig bilder på en stor gård ett par km norr om stan. Han har köpt den nu och ska flytta in där i augusti. Där finns det ett stort stall och en lada som man brukat ha fester på. Den har det fyndiga namnet "Tôrstens Lada" Nu fanns det husvagnar och annat där men jag förstod nästan vinken att han ville ha hjälp att fixa till detta som en dansloge?! Ja vi får väl se vad det kan tänkas bli av det.

Kvällen avslutade jag som vanligt på folkets hus med motionsdans. för ovanlighetens skull så dansade jag nästan hela tiden. Jag var riktigt trött innan det var dags att åka hem igen. Ett mini möte hölls med ett viktigt beslut i föreningen.


Om

Min profilbild

Nina

Dans är det jag älskar mest av allt. Det blir en massa resor genom landet för att testa olika dansplatser. Mina favoritorkestrar är de som spelar lite modernare musik.
RSS 2.0