Hade två alternativ, tog det 3:e

På söndag 2 dec är det dans i Karlstad på Holken med Scotts. Det hade jag planerat sedan länge att jag skulle resa dit. Jag brukar aldrig svika dem då de har sina söndagsdanser om jag kan komma så gör jag det. Men nu fick jag ångest  när jag insåg att denna kväll är sista gången som Ulf spelar med Blender. De har jag följt i flera år och jag kommer att sakna honom när han slutar. Jag hade valt att lägga mitt schema så att jag skulle börja tidigt på måndag. Men hur skulle jag då göra. Skultuna där Blender spelar är ju ganska långt bort. Det blev problem att välja.

Men nu har jag kommit på ett sätt att slippa bekymra mig mer för det. Jag tänker nämligen inte gå på någon av dessa danser. Saken är den att jag kastade in en liten fråga till vår planerare om ifall jag skulle kunna få en veckas semester någon gång innan jul. I dag när jag kom till jobbet så hade jag fått svar. Jag fick ledigt från 1/12 till 9/12. Jippie!! fixade så att pappan tar Eric och så bokade jag snabbt som tusan innan jag hade börjat hinna tveka en solresa. Jag ville ju iväg hela min förra semester men fick aldrig tummen ur att ta mig iväg någon stans. Men nu ska det bli av.

På söndag kl 16 flyger jag från Örebro till Teneriffa. Där ska jag tillbringa en vecka helt för mig själv med min bärbara dator. Det kommer att bli bokskriverier på kvällarna, sova minst 8 timmar på nätterna och låååånga soliga promenader på dagarna med ett och annat dopp i havet. Resan är ospecad så jag vet inte i vilken stad jag hamnar än. Men det spelar ingen roll för jag älskar den ön från norr till söder. Jag har tappat räkningen över hur många gånger jag varit dit. Om jag hamnar nära så kanske det blir något besök på restaurang Göta Kanal. Där brukar det kunna vara lite dans. Men det var inget vidare sist jag var dit. Det finns inget aktuellt program heller så jag har ingen aning om vilka som spelar där. Men det har ingen betydelse för nu ska jag bara koppla av släppa alla krav. Det ska bli riktigt skönt.

Shake i Kristinehamn 25 nov

Ja då har vi haft alla 5 planerade danser här för i år och sammanfattningen är väl både positiv och negativ. Det positiva är att i stort sett alla som varit på danserna har varit mycket nöjda. Det har under tiden kommit in en del synpunkter och dessa har jag framfört till arrangören. De har varit mycket lyhörda och gjort allt jag bett dem om. Det känns som att jag skulle ha fått dem att rulla runt också som en hund om jag frågat dem. Det jag menar är att jag är oerhört tacksam och förvånad för den välvilja som de visat oss dansare dessa söndagar. Det negativa är dock att det verkar lite trögt att få ut kristinehamnsarna på dans. Jag förstår inte varför när detta har varit en av de danstätaste platserna genom tiderna för ett antal år sedan. vi har en historia med många fina dansplatser och två buggkurser som pågår med många deltagare. Vart finns alla de människorna? Varför går man på kurs om man inte vill dansa? I går kom det 152 betalande och det är för lite. För att få det att rulla på så behövs det i genomsnitt 200 personer per kväll. Om jag räknat rätt så hamnar snittet för dessa 5 danser på  ca175. Min tanke från början var att öka intresset hos ungdomarna och få in en ny generation på dessa kvällar. tyvärr så blev det inget intresse när jag var ute i skolorna och erbjöd 2700 elever i högstadiet och gymnasiet en gratis nybörjar kurs i bugg. Det var en person som anmälde sig och då blev detta inte alls vad jag hoppats på. Det är dessa unga som borde komma på våra danser. Med en grupp på 25 ungdomar så hade målet varit uppnått. Det känns som ett misslyckande men jag vill inte ge upp. På något sätt hoppas och tror jag att vi ska kunna få igång de unga att dansa även i vår kommun. Frågan är bara hur??

Nu kommer folketshus att utvärdera detta och därefter fatta beslut om det blir något mer arrangemang från deras sida. Jag väntar på att få höra av dem så att jag vet hur jag ska gå vidare med detta. På något sätt ska det lösa sig för jag är inte den som ger upp. Finns det 150 - 175 personer häromkring som vill träffas och dansa tillsammans och ha så här kul, då måste det går att ordna en fortsättning på ett aller annat vis.

Shake är ett fantastiskt härligt gäng. De dök upp hos mig kl 12 lagom nyvakna för att äta lite. Det hade varit isgata på natten då de for från Borlänge. Efter att sovit i hällefors hade de fortsatt hit och var oerhört punktliga måste jag säga. Det växlades en hel del härliga fraser vid bordet och det var kul att höra en hel del kul berättelser som de ville dela med sig av. När vi ätit tog de sig till folketshus för att rigga inför kvällens dans. Jag passade på att vila en kort stund.

De flesta dansgästerna var också punktliga. Det är lite klent med parkeringsplatser utanför FH nu sedan kommunen byggt ett nytt äldreboeende på planen där man tidigare kunde stå framför entren. Många har noterat det och försöker komma tidigt för att lyckas få en plats så nära som möjligt. Det var låst då jag kom dit och arrangörerna satt och åt middag. jag var fräck nog att gå in bakvägen och släppte in de som stod ute och frös. vi fick vänta i vestibulen tills de hade tid att ta emot vår betalning. när shake började spela var golvet fyllt från första stund. alla trivdes och det blev snabbt varmt. I går valde jag att hålla dörrana stängda. Det är ju vinter och kallt ute. Det fick räcka att man öppnade två fönster i taket. Det svettades en del men man ska ju inte behöva bli sjuk av draget heller. Golvet var lite halt när vi kom dit så jag strödde ut lita vax innan det satte igång. Jag tycker att det blev bra och ingen annan klagade heller. Lådorna med vax och kaffe fick inte stå framme i går. Det var bäst så med tanke att det höll på att bli katastof förra gången när folk överdoserade vaxet. Trots att det inte var så många där så var det ändå en av de roligaste danskvällar jag varit på i år. jag fick dansa med flera mycket duktiga män i alla åldrar. Det var sådana som jag aldrig stött på tidigare. Men de bästa danserna var ändå den jag fick med min som Ola och Shakes shaffis, hm tänk om jag ändå kunde minnas namn! Var det Jerry tro som han heter? Namnet har jag glömt men inte danserna. De kommer jag att leva på länge.

Ola passade på att fotografera och här kommer lite bilder från kvällen. Om det är någon som ser en bild på sig själv här som inte vill vara med så säger ni till. Då tar jag bort den i i så fall.

Först en bild på mig och Benny från Hällefors
image582

Här är en vy över dansgolvet i slutet på kvällen.

image583

Tomas verkade trivas

image584

Grymt gitarrsolo!!

image585

Oj vilken inlevelse!

image586

Till sist en bild på denna supertrevliga kille som sett till att vi fått ännu ett superduktigt dansband att roa oss till.

image587

De andra medlemmarna fastnade inte på bild den här gången men de är lika fina att se och lyssna på de, jag lovar.

152 personer

I kväll är vi 152 nöjda människor som varit på dans i folketshus i Kristinehamn. Det var mest tillresta dansare från både när och fjärran. Jag är väldigt trött nu och återkommer med mer om denna dans i morgon.


Om

Min profilbild

Nina

Dans är det jag älskar mest av allt. Det blir en massa resor genom landet för att testa olika dansplatser. Mina favoritorkestrar är de som spelar lite modernare musik.
RSS 2.0