Håkan Nordlöfs

Inte är det någon orkester som jag stött på fast de är härifrån mina trakter dessa Håkan Nordlöfs. Men jag blev lite nyfiken och läste på deras hemsida och fastnade på bloggen som de har. Det är ju alltid kul att läsa andras bloggar och i synnerhet om de handlar om dans och musik. I dag ser jag att det skrivs där om en bok som en i bandet skrivit och snart kommer att ges ut. Det finns ett smakprov på den och efter att läst det så har jag i alla fall bestämt mig för att bli en ägare av ett ex då den kommer ut. Det var oerhört kul att läsa om hur det kan vara att som nystartat band få börja med privata spelningar. Det är inte alltid så trevligt för musikerna kan man förstå efter vad han skriver.


Inte lätt att vara musiker

Jag var i dag inne på Värmlands Folkblads nätupplaga och ser där hur problematiskt det kan vara att försörja sig som musiker.

så här skriver de

KRISTINEHAMN
Straffas för musiken

2006-03-30

A-kassan stänger av gitarrist för att musiken kan hindra honom att ta arbete
Robert Reinholdz, gitarrist i metalbandet Burst, har stängts av från HTF:s a-kassa. Anledningen är att kassan anser att hans musik kräver så mycket planering och engagemang att han är förhindrad att ta arbete även när han inte befinner sig på turné.


Läs mer av artikeln här.

Om

Min profilbild

Nina

Dans är det jag älskar mest av allt. Det blir en massa resor genom landet för att testa olika dansplatser. Mina favoritorkestrar är de som spelar lite modernare musik.
RSS 2.0