Ställer in i Björneborg

Jag har just haft premiär i Björneborgs folketspark. Tyvärr så uppskattades inte arrangemanget av tillräckligt många besökare så jag har nu fått ta det tunga beslutat att ställa in resterande danskvällar där i sommar. I dagsläget är det mycket osäkert om det kommer att bli några fler danskvällar i Kristinehamn över huvudtaget. Jag har som arrangör misslyckats med att locka ut ortens befolkning till våra dansbanor och vet inte om jag ska våga ta fler risker.

Denna sista kväll var fantastisk med ett enastående vackert väder. Folketspark i Björneborg har lagt ner oerhört mycket tid och jobb på att få ordning på parken och dansgolvet. Med maskin hade man polerat så det var en perfekt yta att dansa på. Dansbandet Excess har en lång erfarenhet och är verkligen proffsiga. De bjöd på en mycket bra spelning och de få som kom hade inget att klaga på. Tyvärr så sviker publiken och eftersom allt är perfekt men det ändå inte kommer några gäster så beklagar jag mig ödmjukast för alla inblandade. Jag vet inte vad som är fel och kan tyvärr inte göra något åt det därför är jag tveksam till att arrangera fler danskvällar. Nu tar jag en paus på obestämd tid för att skriva klart min bok, ägna tiden åt familjen och mig själv.

Tack för dansen!


Vilade ut

Efter en häktisk tid beslutade jag mig förra veckan för att åka till min systers hus i Bäck utanför Våmhus. Detta är den plats där jag kan andas ut och känna hur stressen rinner av mig.

Den här våren har varit sjukt påfrestande för mig och de sista veckorna har jag försökt lägga all tid på att klara av mitt jobb på ett bra sätt. Det var inte tänkt från början då vi beslutade i dansföreningen att ha Dansbandskalaset här att jag skulle få göra så mycket själv. Min tanke var att vi först skulle ha ett mindre arrangemang att lära oss av och sedan skulle allt liksom gå av bara farten. Nu blev det inte så för de som haft hand om de olika områdena först kunde eller ville inte göra om det igen och jag hann inte med att få in några ersättare. Det blev ett hastigt byte av krögare 3 veckor innan arrangemanget. ALLT och då menar jag verkligen ALLT krånglade från första till sista stund. De som hade sina uppgifter att göra de skötte sitt men jag fick en hel del mer att göra som jag egentligen inte hade tid till. Det var tur att jag hade lagt in en veckas semester för det tog mer än den tiden. När jag sedan kunde ta lite mer semester så passade jag på. Den här helgen har varit oerhört behövlig. När jag kom hem i måndags kände jag mig som en ny människa.

Jag har redan tagit ut så mycket ledigt nu att jag bara har 3 veckor kvar i år. När jag såg det på mitt lönebesked som kom häromdagen så beslöt jag att inte ta mer än 2 veckor i sommar. Jag ska vara ledig v 31 och 32. Sen har jag en vecka kvar ifall jag vill vara ledig något när jag fyller år i oktober.

I dag hade vi styrelsemöte i föreningen. Det är inga roliga siffror vi har att jobba med. Nu blev vi tvingade att fatta ett viktigt beslut. Föreningen ska endast göra sånt som ger garanterad inkomst. vi hoppas komma igång med kursverksamhet i höst och tror på att det ska inbringa tillräckligt med pengar för att betala av våra skulder. Danskvällarna i folketshus på söndagarna vet vi inte om det blir något av med. i så fall blir det jag själv som får ta hand om det och jag måste se hur det går med ekonomin efter att jag kört igång i Björneborg. Nu håller jag tummarn att det kommer tillräckligt med dansanta människor dit på söndag så att det blir både skojjigt och ekonomi i det hela.

I dag var jag ut i parken och "besiktade" golvet. Det blir kanon! Christer där ute har skurat och maskinpolerat så det blänker. Jag provade ytan och det kändes riktigt bra. Han berättade också att dansbanan flyttades dit till parken år 1929 men att den är byggd redan 1910. Den fyller alltså 100 år och det tycker jag är värt att fira.


tagit lite ledigt

Ja då är det hög tid att skriva lite igen. De som träffat mig den sista tiden vet att jag inte mått så värst bra. Det har varit jobbigt att ta sig igenom 3 tunga bitar. Det första var att jag hade misslyckas med publiksiffrorna på valborgshelgen. Det har jag inte tagit så hårt som de andra händelserna. Nu har jag börjat få lite distans till det och kan börja arbeta framåt igen. Det är ingen idé att skriva en massa i bloggen när jag bara känner frustration. Jag tänker inte gå in så mycket på vad det var heller men det är många som börjar snacka på stan och rykten sprids så därför vill jag göra klart följande. Den kris som jag nämnde i mitt förra blogginlägg är helt enkelt att vi har en del räkningar att betala. Det tråkiga är att några i föreningen vänder ryggen till nu när det gått dåligt istället för att visa att man är stålt över att faktiskt klarat av att hantera ett mycket stort arrangemang. Vi får beröm från alla både bokare, dansbanden, våra besökare, alla tror på vår förening men tyvärr så gör inte medlemmarna själva det.  De som vi har stora skulder till har gått med på att vi betalar av och ingen jagar livet ur oss för detta. Men trots att alla andra tror på föreningen så verkar inte medlemmarna själva göra det. I stället för att komma på möten, tala om vad man vill och finnas närvarande längre så lyser de med sin frånvaro. Det gör mig förståss ledsen. Det hände en sak på helgen som är polisanmäld. Det gör mig också ledsen. Jag har också fått veta av en säker källa att det finns minst en person i en närliggande dansförening som öppet går och säger till andra att han hoppas att jag ska misslyckas och att han kommer göra allt för att inga människor ska komma hit. Denna person vet jag vem det är och honom skulle jag vilja ta ett snack med mellan 4 ögon.

De här sakerna har fått mig att grubbla väldigt mycket den senaste tiden och jag har gråtit floder av tårar. Men nu har jag tagit ledigt, rest bort och försökt tänka klart på allt. Jag har kommit fram till att det finns 2 kanske 3 personer som gör allt för att förstöra för mig. Dessa gör faktiskt så att minst 2 personer till mår fruktansvärt dåligt idag förutom mig. Nu har jag letat fram mitt jävlar annama igen. Jag vet att det finns flera hundra människor som älskar det jag gör. De som vill förstöra kommer säkert att få sitt en dag. Jag tänker inte låta dessa få människor få påverka mitt liv. Nu får det vara slutgråtet och så ser vi till att ha en härlig danssommar när det startar nästa vecka i björneborg.


Om

Min profilbild

Nina

Dans är det jag älskar mest av allt. Det blir en massa resor genom landet för att testa olika dansplatser. Mina favoritorkestrar är de som spelar lite modernare musik.
RSS 2.0