Dansläger med orkester som avslutning

Nu vill jag göra alla uppmärksamma på att söndagen den 25/2 kl 18 - 22 kommer det att vara dans i Kristinehamns Folketshus. Planera in detta för då ska vi se till att få liv på det här stället igen.

Peter Jakobsson har just sagt att han ska ta itu med bokningen av band och att det ska vara dans för alla dansintresserade ung som gammal.


Jag återkommer om detta så snart det är klart vilket band det blir. Då kommer annonsering att göras här och i de vanliga sajterna där man brukar lägga in aktuella danser. Övrig annonsering sköter Folkets Hus.

I samband med detta kommer ett dansläger att hållas. Det ska vara för ungdomar 13 - 18 år och arrangeras i samarbete med elever från Brogårdsskolan och KPS. Det kommer att vara övernattning med mycket dans, social samvaro och avslutningen blir dansen på folkets hus.

Jag har redan nu börjat ta in intresseanmälningar från tonåringar här i Kristinehamn som vill vara med och tanken är att det ska vara ca 40 personer. För att det inte ska bli ojämnt i danskursen måste en viss hänsyn tas till könsfördelningen. Vi vill helst ha det så jämnt som möjligt fördelat. Om det skulle finnas något intresse från ungdomar utifrån så är alla hjärtligt välkomna att skriva till mig för att lämna intresseanmälan. Ingen binder sig innan anmälan som kommer när alla förberedelser och priset är klart. Det kan ändå vara trevligt att veta om det finns några som vill komma hit till Kristinehamn på helgläger för att lära sig bugg.

Blixt och dunder massor med vatten

Tvättstugor är något som är till för att krångla har jag lärt mig. Om inte mitt badrum varit för litet skulle jag köpt en egen tvättmaskin och tumlare i stället men det får inte plats tyvärr. I dag när jag skulle plocka ut min första maskin så var det fullt med vatten i och den var het, ingen sköljning var gjord för det var fortfarande tvättvattnet som den låg i. Jag stoppade i en krona till för att få upp luckan som hunnit låsas och det var då jag såg eländet. Jag försökte starta om den men det kom bara ett felmeddelande att det var för mycket vatten. Det finns inget program för att bara tömma eller centrifugera så där stod jag med lång haka och funderade på vad jag skulle göra. Det blev till att felanmäla och sedan skölja allt för hand och köra det i den separata centrifugen... trodde jag! Att skölja var ju ingen sak men när jag skulle fylla centrifugen med en våta tvätten så kom en liten droppa vatten på elsladden och det skjöt blixtrar ut från den. Jag vågade inte vidröra maskinen ifall den var strömförande, Ett träskaft som stod där med en skrapa i andra änden fick bli min räddare. Jag tror inte att det leder strömmen genom det skaftet så lätt? hur som helst så fick jag vrida ut tvätten för hand och få in den i torkrummet. Vår visevärd håller på att försöka fixa felet nu och vi får väl se när jag får tid att tvätta resten för idag lär jag inte hinna med mer innan jag ska jobba igen. Det var ju i alla fall den tyngsta tvätten, lakan och frottehanddukar som jag jobbade mig igenom idag. Där har jag fått mitt gympapass avklarat.

Jag håller också på att försöka planera in danser i januari. Det skulle vara otroligt kul att åka på Kielkryssningen men det är inte lätt att få med sig några fler på detta. Ensam vill jag inte resa. Jag skulle få ta ledigt någon dag men det är säkert inget problem då för helgen har jag redan ledigt och det skulle bli till att förlänga den någon dag bara. Det kan ju vara något att tänka på till nästa år kanske.

Det är mycket dans på gång nu i januari och februari. Det nya året har mycket trevligt att bjuda på.


Om

Min profilbild

Nina

Dans är det jag älskar mest av allt. Det blir en massa resor genom landet för att testa olika dansplatser. Mina favoritorkestrar är de som spelar lite modernare musik.
RSS 2.0