På kurs i Stockholm

Nu har kursen börjat och efter andra dagen känner jag att en hel del frågetecken börjar rätas ut. Det är riktigt trevligt med en massa positiva människor som arbetar omkring oss. Alla verkar tycka om sin arbetsplats och även om det är tidspressande så hör jag ingen klaga.

En sak som jag tycker är kul är att om man vill så går det att lägga in sig att arbeta på ett av de andra kontoren tillfälligt. En kollega som bor i stockholm och har sommarstuga i Kristinehamn arbetar där på sommaren. Kontoren ligger i Stockholm, Kristinehamn, Motala, Mönsterås och Kalix. Jag blev direkt sugen på att kanske be om att få arbeta en tid uppe i norr. Då kan man höra sig för om att få låna ett övernattningsrum där och sedan ta några arbetspass och se sig om på fritiden. Likaså kan jag göra det ibland om jag vill vara i Stockholm. Alla arbetsstationer ser likadana ut och det är bara att logga in på datorn och börja arbeta oavsett vart man är.

I morgon är jag bjuden hem till Melissa williams i zlips. Det ska bli otroligt kul att få se hur hon har det. På torsdag blir det dans på Hågelby. Då spelar Boogart där och det blir troligen den sista gången jag dansar till dem. Nu bär det snart av till Stockholm centrum för att tillbringa några timmar av kvällen i stadslivet med mat och dryck där. Jag har inget internet på rummet så jag måste köpa tid av hotellet på en annan dator. Kanske kan jag skriva lite på en dator där vi är på kurs resten av veckan. i annat fall så blir det destå mer då jag kommer hem på fredag kväll.

Nova På Gröna lund

Vilken otroligt varm och trevlig lördag det blev i vår huvudstad. Här har solen värmt oss efter att det kom en rejäl åskurladdning på fredag kväll. Jag bor hos Kerstin över helgen och det är lika trevligt som vanligt. Jag har tagit en bilder men får lägga in dem då jag kommer hem igen nästa helg. Precis som då jag for till Malung så glömde jag givetvis min sladd mellan datorn och kameran så jag kan inte lägga in mina bilder nu. Men däremot så kan jag berätta vilka trevliga överraskningar jag mötts av här i stockholm. Första roliga nyheten är en kampanj som sparbanken startat där de försöker få alla singlar att resa i första vagnen i T-banan. Det gör vi nu förståss hela tiden men vi skrattar gott åt alla andra vi delar vagn med. Det är 75 åriga damer och 15 åriga grabbar.

Då vi var ute och shopade lite hittade jag några nya toppar som jag väl behövde. Inne på en av butikerna hör jag hur ett par tjejer talar Arvikamål. Det kunde jag ju inte låta bli att fråga dem om. Det visade sig att de var från Edane och känner min kusin därifrån och en av dem hade gått på kurs ihop med min bror från Mangskog. Jag bara frågade dem om de var från Arvika och så fick man veta att vi hade gemensamma bekanta. Världen är allt bra liten.

På Kungsträdgården fick vi höra Bosson och lilla Amy sjunga då vi var på väg till Gröna lund. Det var mycket folk och vi förundrades över hur lite föräldrana till alla små barn helt tanklöst står i detta höga ljud utan att skydda barnens hörsel.

Vi kom sent till Grönan och dansen hade hållit på ett tag. Det sista av TV underhållningan sommarkrysset pågick för fullt så det såg vi de sista minuterna av innan det var dags för oss att dansa till Nova. Förra året gav jag dem ett mycket dåligt betyg efter att dansat till dem på en ålandskryssning. Jag har sagt att de borde ta sånglektioner. Hur de nu än var då så var det som att höra ett nytt band nu. Deras sång var mycket bra igår. Att dansa på Gröna Lund är ett trevligt alternativ här med tanke på att man kan köpa ett mycket billigt årskort för några hundra. Golvet var bra och det var en trevlig dansant publik dock inte så många men några jag sett tidigare på Mälarsalen. Nova höll igång med pigg musik musik och jag buggade en del. De kommer ut med en CD i höst, ett fullt studioalbum, det är jag nyfiken på. Med tanke på hur mycket jag tycker att de lyft sig detta sista år så skulle jag tro att det här bandet är på väg upp ännu mer.

Strax innan sista dansen tog vi en promenad ner mot stan och stannade vid en trevlig brygga för att dricka lite vin. Där träffade vi på ett härligt gäng som varit ute på firmaträff med femkamp på Grönan. Vi blev bjudna på choklad av ena killen som spelat bort en halv förmögenhet på choklad och godishjul. Han måste varit rejält sugen på godis. Det är många trevliga möten man gör i storstaden en helg.

Klar för avfärd mot huvudstaden

Nu har jag fått ordning på det mesta här hemma inför avfärd. Det är nog den första gången jag far iväg någonstans utan att städat ordentligt men det bryr jag mig inte om. Det är diskat, tvättat och bäddat och blommorna är vattnade. soporna kastade så det ska inte bli någonting som luktar illa i alla fall. Men golven borde verkligen har städats fast det har jag inte orkat med. Jag får ha det roliga kvar tills jag kommer hem om en vecka. Det är ju ändå ingen som ska vara här så vad gör det om det är dammigt?

Om

Min profilbild

Nina

Dans är det jag älskar mest av allt. Det blir en massa resor genom landet för att testa olika dansplatser. Mina favoritorkestrar är de som spelar lite modernare musik.
RSS 2.0