Svänzons nya cd - Favoriter genom tiderna.


Här kommer mina funderingar omkring Svänzons nya cd - Favoriter genom tiderna.


1 Du finns kvar i mina drömmar - Mårten Eriksson 2006.

Ja det är just var de här grabbarna gör hos mig. De har funnits kvar sedan den där kvällen i Malung när jag blev sjuk och fick gå hem och lägga mig. Det första spåret på deras samlingsplatta börjar med denna något färskare låt som ändå låter oss förstå att det ska komma många låtar efteråt som vi lyssnare på olika sätt haft våra drömmar till.


2 Higher and Higher - Gary Jackson, Raynard Minor and Carl Smith 1967

Denna sång gjordes I original av gruppen The Dells, 1967. Mer information om den finns att läsa på "songfacts"

Den har framförts av många stora artister och med dess tidlösa rytmer fungerar den än i dag som en bra danslåt.


3 E de´ så här - S Hallgren 1994

Detta är den låt som jag fastnat mest för i texten. Man får höra en berättelse om hur det går till ute på krogen. Frågan ställs om det är så här man letar kärlek idag. Det är lätt att känna igen sig i orden och visst undrar man ibland på samma sätt som kompositören. Melodin känns lite trallig och det är inte någon låt som jag skulle känna glädje att dansa till. Den har ett stillsamt vemod och det är en ovanligt slät melodi för att vara lämpad för dansgolvet. Om det inte var för den innehållsrika texten som jag gillar så kunde jag gärna vara utan den här låten.


4 Bilderna av dig - H Trus, K Svenling, M Sundström 2003

Denna låt gjorde bandet som singel år 2003. Här är det så där typiskt modernt. Man vet inte hur man ska dansa, om man ska välja bugg eller snabbfox. Vilken tur att det är fritt att välja för jag kan nog köra lite av varje i den här låten.


5 Guardian angel - Doutscher/Erans-Ironside, 2001

Oj vilken röst! Här börjar vi med att gå ner i källaren och där möts vi av vibrationer som får luften att dallra. Jag ryser och njuter fullkomligt när de här grabbarna körar i olika stämmor. Många har gjort sin version av den här låten men denna är så speciell där man väljer att köra med en basstämma.


6 Hon Ljuger - L.Lindbom - 1994

Det kanske hon gör men det gör inte jag. Nu ska jag berätta sanningen. Det här är säkert en låt som jag gillade när den kom ut. Introt ger en känsla av att det ska bli något riktigt bra men sitter jag bara och väntar. Det här är en cd med 22 låtar samlade från 30 år som Svänzons spelat. Det är buggtempo på den här låten men den ger mig bara ett trist rakt spår att dansa på. Här händer det inget som får mig att vilja ha med den i dagens repertoar.


7 Just en man - U.Håde'n H.Sjöber J.Carlsson - 1998

Här har vi en traditionell foxtrotlåt. Det här är en sådan låt som jag kan lägga in som lugn låt i den mix vi spelar upp på våra motionsdanser. Det som är så bra med den är att den har man verkligen hör hur takten då man är nybörjardansare. Många äldre som dansar traditionell foxtrot har också svårt för att dansa då det blir för lugna ballader. Den här låten är lugn och fin men håller ändå ett tempo så att de dansande får styrfart. Det är en härlig sång och man vill gärna sjunga med. Det är så här det ska vara för att alla ska kunna dansa.


8 Allting i din han - Markos Ubeda / Dan Attlerud - 2008

Håll i hatten, Det här är en av de nya låtarna och jag borde nog jubla som ständigt söker efter ny musik att dansa till. Det är full fart och Svänzons framför låten på ett mycket bra sätt. Schlagerlåtar är ofta bra som danslåtar. Den som gillar den här låten måste bli fullkomligt lyrisk av detta. Mer sån här dansmusik så får vi nog fart på ungdomarna också.


9 Sommaren 65 - L Lidbom 1994

Här kommer en av mina favoriter på skivan. Jag får den härliga känslan av att man kan improvisera sin dans och låta sig föras av en man som har rytmen i blodet. En behaglig sång som med texten väcker mina tankar. Jag försöker minnas sommaren 65 och trots att jag var liten då så finns det några saker jag minns från det året. Jag hade lärt mig cykla och fick ett trasigt cykelstyre i ögat. Det var 7 personer som höll i mig när läkaren sydde fast mitt nedre ögonlock. Jag klarade synen och har bara ett litet ärr kvar. Jag minns också att mina knän alltid var skrubbiga. En annan sak jag minns var sopgubben som kom en gång i veckan. Han var alltid så snäll. Jo då visst minns jag den sommaren. Vi har alla våra minnen som var med då. Jag skulle fylla 5 så det blev inga resor till Paris som man sjunger om. Jag har förresten inte varit dit än heller. När jag hör den här låten drömmer jag mig bort. Jag vill resa ner till södra Europa igen. Där har jag inte varit sedan vi tog bilen dit för 20 år sedan till Venedig och Porec. Men hallå varför är det inget italienskt på skivan?


10 Last forever - Bryan O'neal

Denna gjorde de som singel år 1989. Det är åter en låt som väl representerar den tidens musik. Jag har aldrig fastnat för den och för mig blir det en bakgrundslåt som inte engagerar mig något speciellt.


11 Det borde vara jag Ulf Härnström 2002

Ulf som skrivit den känner jag mer till från hans tid i Blender. Den gruppen har jag hört oerhört många gånger och de spelade Ulfs låtar där. En sak som jag har tänkt på när jag dansat till Svänzons på senare tid är att de har valt att spela på 4 man utan någon keyboardist. De har i stället datafiler med pålagd musik. Detta är något som de flesta banden har idag så det är inget märkvärdigt med det men det blir så påtagligt när man väljer bort en nyckelperson på scenen. Det märks så tydligt då. Vad jag upplevt ibland är att när jag dansat till Svänzons och hör hur det spelas på klaviatur så kan jag föreställa mig att Ulf står där uppe och spelar. Jag har lärt mig hur han spelar och skulle inte alls bli förvånad om det är han som gjort deras bakgrund. Den här låten är bra och jag är glad att de valde att ta med den.


12 She looked like an angel - Örjan Berggren 1982

Svänzons egna stora låtskrivare Örjan skriver låtar som jag gillar. Det är den speciella stil på deras egna låtar som får mig att tycka så mycket om dem. På 80 talet när den här låten gjordes var det disco som gällde och det hörs tydligt hur man genom de olika decennierna hållit sig till det som varit populärt för tiden.


13 Maria  - Ö Berggren/A Carlsson 1995

Här är det massor med kärlek. Ingen text kan passa bättre in att lyssna på nu när sommaren börjar lida mot sitt slut. Den träffar mitt i prick när jag nu sitter och småfryser. Jag lystrar till hans ord och gläds åt att höra mitt andranamn Maria sjungas. Hela dagen har jag frusit och tänkt på att det i morgon är den första höstmånaden. Här sitter jag ensam och tröstar mig med att höra de fantastiska orden att mister man en så står dig tusen åter. Visst har man väl haft en dröm om sommarromans och att kanske möta kärleken på våren. Det känns lite snopet att se hur ännu ett år gått och man vet att en höst är på väg då man ska sitta och kura skymning ensam framför sin öppna spis. Då är det tur att det finns goa låtar som den här att lyssna på i brasans sken.


14 Marken blommar där du går - I "Pling" Forsman/J Nyman 1995

Här är ännu en trallig 90-talslåt. Som flera av de andra melodierna från den här tiden så ger det mig inte så mycket att säga. En i mängden bara som går in genom ena örat och ut genom det andra. .


15 Solen värmer mig - Örjan Berggren 2008

Detta är den bästa låten på hela skivan. En helt nyskriven låt som jag tog till mig direkt. Den tar mina tankar långt bort från den plats jag befinner mig på. Här har han plockat fram hela sitt artilleri med förförande känsloladdade ord, toner och röstresurser. Vill man bli kär ska man dansa till den här låten. Jag vet att den får mig att må bra även då jag intar ryggläge i en soffa klockan 1 på natten med en värkande mage. Jag har nämligen testat det i Malung i år. Jag glömde för en stund bort både tid och rum när den här låten spelades. Framför mig kunde jag se bilder av en varm strand och höra vatten som kluckade mot bryggan. När jag tittade ut från fönstret där jag låg kunde jag skönja denna fina älv. Drömmen om en fin varm dag som den här låten handlar om fick mig att må riktigt bra. Den har en läkande kraft!


16 Kom ner på jorden - P Pettersson 1994

Nu kan jag börja förstå varför vi tappat en generation dansare. Det här är inget kul alls. Texten är töntig och det kanske var just denna typ av låtar som satt en besvärande töntstämpel på dansbandsmusiken. Jag tycker inte att detta är någon låt att hänga i julgranen alls. Däremot så är det ett väldigt bra exempel att ta med på den här plattan. Det är en samling genom tiderna och då kan man inte plocka bort några år som man passerat. Men det är tur att allt inte låter så här hela tiden ute på dansgolven idag. Den här låten går fetbort i dagens repertoar.


17 Love me tonight - Örjan Berggren 1979

Oj vilken gammal goding. Här njuter jag av allt som hör till gammal god dansmusik. En självklarhet på den tiden var ju saxofonsolon som lyfte musiken. Mer saxofon åt folket säger jag. Det ger en helt annan stämningskänsla åt musiken. Att det är en gammal låt tar man inte alls miste på och jag hade nästan glömt bort den. Kul att få uppleva gamla minnen igen.


18 Take this hammer - 1972

Denna gamla traditionella låt är lite av kuriosa på denna platta. Det visar hur det var på den tid då det begav sig. Nu inser jag att Svänzons alltid varit lite speciella. Redan då de började spela för drygt 30 år sedan valde att framföra musik som kanske inte alltid kopplades samman med dansband. Fast det är klart att de är ju faktiskt ett band som startade på den tiden då dansbanden föddes. Det är de här banden som är skapare av dansbandskulturen. De hade sina olika inspirationskällor. Här hör vi vilken musik som födde det här dansbandet en gång i tiden. De har hittat musik som är funktionell att dansa till men ändå folkligt kära och lätta att ryckas med i. Den här låten passade in i den tidens musik och jag kan tänka mig att den var önskad en hel del på 70 talet då den spelades in av dem första gången.


19 Sommaren är här igen - Jeaon/Vilkas/Jax/Pilo/Magnus Wiklund 2004

Så här låter bandet idag. Här hör vi igen att Svänzons hängt med genom tiderna och funnit sig tillrätta även i 2000-talets musik. Det är så här jag vill att det ska låta då jag går ut på dans idag. Att de är flera i bandet som sjunger gör att de kan lyfta sin repertoar på ett varierat sätt. Den här låten är det Ola som sjunger. Jag ser framför mig hur han skuttar runt på scenen i grönlandsparken i Malung. Förra sommaren var han sjövild där och jag hade kul åt honom när han fick svårt att ta sig upp igen efter att varit nere vid publiken och roat oss en stund där. Sommaren var här i år igen som han sjunger och jag missade dem inte där denna gång heller. De är ett gäng goa killar som jag ser och hör allt jag kan av. Fler somrar kommer och när den är här igen så hoppas jag att det blir ytterligare ett minne från Malung. I år var det deras unga trummis Viktor som fick mest av min uppmärksamhet. Han var nominerad till en guldklave men det räckte inte till en seger för honom i år. Men han har tiden för sig och kommer säkert igen fler gånger.


20 Anna kom hem - Örjan Berggren 1994

Av alla de sånger som är med på denna cd så är det här den jag känner igen mest. Den här har jag dansat otroligt många gånger till. Det är en sådan låt som man gärna har med i musikmixar att dansa till. Det svänger och är ett tryck i den så man börjar dansa av tryckvågorna. Det går helt enkelt inte vara still när man hör den. Här bryr jag mig egentligen inte så mycket om texten i verserna men däremot så sjunger jag med hejdlöst i refrängen.


21 I en klosterträdgård -  Ketelbay 1977

Detta är unikt! Idag vet jag inte många band som spelar någon instrumental låt. Jag började fundera på det när jag hörde denna sista låt på skivan. När slutade man egentligen att spela instrumentalt på danserna? Förr var det vanligt med några melodier varje kväll då det skulle vara saxofon givetvis. Har det något samband med att det minskat med saxofonister i banden och att man nu nästan aldrig spelar instrumentalt. Hur som helst så saknar jag ibland dessa underbara avslutningar på en fin danskväll.Det här var en lång sammanfattning av alla de känslor jag fått inom mig de gånger jag hört den här skivan sedan jag fick den i somras. Den har förgyllt några av mina ensamma kvällar. Den har gett mig en liten historielektion om musikens utveckling genom åren. Jag kan faktiskt förstå bättre nu varför dansbanden blev betraktade som töntiga på 90 talet. Det var en tid då musiken var i mina öron helt förskräcklig. En gång för något år sedan sa min yngsta som att han tycker att den bästa musiken skrevs före 80 talet. Jag är nog benägen att hålla med honom om man ska se på musiken fram till idag. Jag tycker att det har vänt nu. Hoppas att det är en positiv trend att dansbanden producerar musik som går hem hos ungdomarna också.När jag sorterar bort de låtar jag tycker mindre om så blir det ändå kvar hela 14 låtar. Det är ett mycket gott betyg tycker jag på en samlings cd över så lång tid. Tack Svänzons för denna underbara samling. Det är härligt att ha den att lyssna på ifall jag inte hinner höra er på någon annan plats innan ni spelar hos mig.


Ni är välkomna hit på Lucia och då är jag lovad att få höra italienska också.


Kryssning dag 2

...forts. berättelse från min kryssning med Cinderella.

Nattsömnen blev fin och när jag vakande funderade jag på hur mycket klockan var. Det tokiga är att min mobil ställer om sig automatiskt ibland när jag åker på kryssning. Det beror på vart jag har den under resan. Ligger den långt ner i en hytt belägen på plan 2 så brukar den klara sig men jag kan ju aldrig vara helt säker. Så nu var frågan om den var 10 eller 11. Frukosten hade jag i varje fall missat så det var ju tur att jag inte bokade någon buffé. Efter duschen som förvandlade mig till en vandrande granskogskvist så hade jag fått upp mina gröna ögon. Jag undrar hur rederiet tänker när de köper in duschtvål/schampo till behållarna. Tror de att det bara är män som råkar åka ifrån dessa hygienprodukter? Nåväl jag fick väl stå ut med att dofta karl denna resa. Undrar om det möjligen var därför jag inte blev uppbjuden på nästan hela kvällen innan?


I caféet har de massor av god mat för den som vaknar sent. Det smakade smaskens med lite yoghurt, skinkmacka, juice och kaffe. Där träffade jag på ett par igen av det sällskap som jag åt middagsbuffén ihop med. Det var växlande molnighet ute och jag kunde se att vi redan var inne i Stockholms skärgård. Jag sov gott under färden över havet. Mariehamn missade jag helt denna gång. Vi anlade och lade ut igen under min sköna törnrosasömn. Ja då var jag redo att möta ännu en dag med trevlig underhållning.


Jag satt kvar en stund och drack en påtår. Då kom Leif Hermansson och gjorde mig sällskap vid bordet med en kopp han också. Vi pratade en del om dansarrangemang och han har oerhört många bra synpunkter med massor av erfarenhet inom den här branschen. Jag vill gärna boka ett par av de band han har i sitt stall. Jag tänker i första hand då på Jannez och Claes Lövgrens. Så snart jag sett hur det startar här för oss i höst så ska jag ta kontakt med ett flertal bokare för att höra vad de har att erbjuda på våra danskvällar.


Det var sedan dags för banden att börja spela på de två dansbanorna. Först dansade jag lite där jag blivit kvar efter fikat. Jag fick starta med en vals tillsammans med en av de Skelleftemän jag bekantat mig med. Här är hela gänget samlat. visst är bröderna lika?Orkestern verkade vakna och alerta och gjorde ett bra jobb. Publiken var desto tröttare och det var inte så trångt på golvet. Jag passade på att ta några bilder på banden även denna dag.


Här har vi Leif Hermanssons
Sedan gick jag upp till funclub där Sandins spelade. De hade också kommit igång bra och försökte väcka upp den trötta publiken.
När de sedan var klara med sitt jobb för denna hemresa så var det dags för Anna med band att ta över de sista 45 minuterna av dansen.Folket var lite tröga och kanske hade John blund råkat strö ut lite väl mycket sömnpulver för det var inte alls någon fart på dessa gamlingar som letat sig in till lokalen.


Till sist så var det då dags för Tony Irving att avrunda denna resa med en dansshow och tävling.Vi fick en teorilektion om dansens historia. Det var mycket där som jag tycker är intressant. Roligast var ändå när vi fick se en illustration av hur vi gör när vi dansar styrdans. Det här är bara för kul att se Tony härma oss svenskar när vi dansar. Jag hade en bra position där som kunde se visningen från nära håll och med den vackra sidan vänd mot mig.
Den klassiska styrdansen demonstreras,
Sedan får vi förståss även ett prov på bugg.När denna härliga lektion i social dans var klar fick vi se ytterligare några fina danser av det duktiga danspar. Jag blir oerhört avundsjuk när jag ser deras fantastiska dans. Tänk om man bara kunde vara bråkdelen så duktig som de är.

Jag har varit med några gånger på Cinderellas danstävling och vet att det bara är en rolig grej för att man ska ha kul med dansen. Den som får mest applåder vinner. Jag hade tänkt ta några bilder och satt klar med kameran men då sa Tony att jag skulle lägga bort den och vara med. Ja vad gör man inte för att ha lite kul? Det tog en stund innan vi hittade någon lämplig danspartner åt mig men jag hade tur att det var en som kunde dansa. Första låten så säger hon som är med och presenterar att nu kommer en bugg eller tvist. Jag vill bugga så det gör vi. Då ser vi hur alla andra tvistar och så är det dags för Tony att ge sig på mig igen. Bugg är allt vi svenskar tänker på oavsett vad det spelas för musik. Det beror på att vi är så lata att vi inte orkar lära oss fler danser fick vi veta. Det kanske ligger något i det.


Nu började vi närma oss Stockholm och jag skulle fixa med min hemresa. Jag hade lagt ett bud på en auktion igen för att åka med tåget kl. 19:15. Det finns Internet ombord som man kan använda när man stoppar i mynt. Jag loggade in på min mail och såg att jag vunnit hemresan för 175 kr. Då jag skulle betala så bröts Internetanslutningen precis innan det var klart. Jag stoppade i lite nya pengar och försökte göra om proceduren. Då kom ett felmeddelande att jag inte hade några obetalda resor hos Tradera. Så vad gör jag då? Jo jag ringer till SJ och de fixar en ny resa till samma låga kostnad. Om den obetalda resan skulle bli något problem så var det bara att höra av sig. Så långt verkade allt ok men det var inte så enkelt som man skulle kunna tycka.


Vi kom till hamnen och jag börjad vandra mot slussen. Där ser jag Erik Lihms buss och skickar en hälsning. Sedan fortsätter jag och tar mig med tunnelbanan mot T-centralen. Jag skriver ut min biljett och ser då att han som fixade denna nya biljett skrivit dit att för att den ska gälla så måste jag även visa upp mitt vinnarmail från Tradera. Det har jag ju inte med mig då jag kollade mailen på båten. Jag fick stå i kö på två ställen inne på SJ för att fixa detta men sedan var allt med den försvunna resan och den nya ur världen så jag kunde fara hem med en giltig biljett.


Hungern började kännas av och jag tog en snabbmeny på stationen. Sedan tänkte jag att min tid skulle fördrivas lite där och letar mig till datorerna. De ska också betalas med mynt och här hade maskinen som skriver ut biljetterna fått spel. Då jag stoppade i en 10: a så noterades betalningen men slanten kom tillbaka i myntfacket. Jag fortsatte att stoppa i lite mer pengar och såg att det var jackpot i myntfacket efter tidigare köpare. Där tjänade jag 30 kr + avgiften som jag köpte Internet för. Det lustiga var att det fungerade. Jag kunde ha passat på att köpa för massor med pengar men har ju inte någon nytta av det när jag åker hem så det fick vara.


Efter någon timmes väntan på stationen var det så dags att åka hem. Jag fick en plats vid väggen bakom bistron. Det gick inte fälla bak ryggstödet så hela vägen satt jag käpprakt upprätt. Jag nickade till en hel del och det hade säkert varit bekvämare att stå och sova. Men jag ska ju inte klaga för nu har jag rest tur och retur till Stockholm för 206 kr. Det här var en mycket trevlig resa trots att jag fick lov att åka ensam. Man får aldrig roligare än man gör sig heter det och det är nog så sant som det är sagt.


På kryssning med Tony Irving

Nu har det hänt igen. Ja det där obegripliga att någon hjälper mig att stråla samman med en person som har något att säga mig. De sista 2 dagarna har jag följt min intuition. Jag var ledig men fick för mig att göra en resa. Jag har fått en obeskrivlig hjälp då jag först vann på en tradera auktion så att jag endast behövde betala 1 kr för att åka till Stockholm med tåg. Något sa mig ändå att det var för tidigt så jag bjöd på ännu en biljett som jag köpte för 31 kr och kunde resa lite senare och inte så okristligt tidigt som kl. 06.


Jag stod där på perrongen och såg en man med yrkeskläder en liten bit ifrån mig, Jag visste inte vad han jobbade med men jag antog att det var något på järnvägen. Något fick mig att börja tala med honom och berätta om mina planer med dansarrangemang här i Kristinehamn. Han fick programmet och läser där mitt namn som kontaktperson. Då visar det sig att han var från Mangskog som min far var. Han kände till min familj och kunde dessutom berätta en annan rolig sak. Det finns en man som läser in sina böcker på mangskogsmål. Just detta har min pappa också gjort året innan han dog. Jag har bevarat dessa inspelningar men har ingen aning om vad jag ska göra med dem. En liten stund senare på dagen blev jag uppringd av lokföraren som berättade namnet på den här Mangskogingen, Urban Andersson, så nu kan jag jobba vidare med detta lilla arbete också.


Det blev en otroligt varm och fin dag i Stockholm. Jag gick och flanerade på Drottninggatan, runt Hötorget och bort mot gamla stan. Mina inköp blev inte så stora, Jag hittade en midjeväska som jag behövde och som kan komma väl till pass för våra danskvällar. Inne i skivbutiken blev jag nostalgisk och köpte Flamingokvintettens dubbelalbum med många av de gamla låtarna. Egentligen letade jag efter deras nya som skulle ges ut den dagen men den hade de inte fått in än. Därefter fortsatte jag att promenera bort till vikinglines terminal där jag sedan checkade in på kryssningsfartyget Cinderella. För första gången i hela mitt liv gick jag in först av alla passagerare. Jag duschade och var klar innan båten hade lagt ut. Sedan bokade jag en middagsbuffé. Egentligen hade jag inte tänkt äta på båten men lunchen hade jag promenerat ner sedan lång tid tillbaka så jag var ordentligt hungrig. Jag fick en plats vid ett sällskap på 4 personer. De var mycket trevliga och jag började prata som vanligt. Stackars folk som kommer i min väg. Jag som aldrig kan hålla tyst.


Jag åt och drack gott och tog sedan en liten titt i taxfree butiken. När jag var där ringde min mobiltelefon. Det var någon man från musikskolan i stan. Han berättade att det var dags för Eric att få börja spela piano. Han har stått i kö alla år i skolan och hamnat sist igen de gånger vi flyttat. Under 2,5 år fick han lektioner på Medborgarskolan i karlstad men han har inte fått en enda lektion efter att vi flyttade tillbaka hit till stan för 2 år sedan. Det här är riktigt kul för jag var på väg att boka in privatlektioner åt honom men nu får han äntligen lektioner i skolans regi även på piano. Saxofon har han spelat i 5 år nu och ska vara med i 2 ensembler. Nu har han att göra i år på sin fritid. Jag handlade lite godis och dryck för kvällen och sedan var det dags att bege sig till kvällens underhållning.


Först blev det en nöjespresentation och därefter satte Tony Irving, känd från TV serien Let's Dance igång med sin dansskola. Först fick vi se hur det ska se ut när dessa dansare bjöd på en fin tango.

Egentligen är det ingen riktig dansskola som han har på båten utan en mycket raffinerad show där publiken får var med som aktörer. Jag blev en av hans utvalda. Jag skulle få lära mig tango. Oj det har jag väl alltid drömt om att få göra men dels så är jag hopplöst trög lärd och med några glas vin i kroppen så blir det minsann inget bättre. På den lektion han hade med oss elever inför en stor publik som jublade åt alla sarkastiska påhopp från Tony blev det inte så mycket ny danskunskap för mig. Vad jag däremot fick var en ny bild av Tony Irving. Jag är oerhört glad att ha rest på denna kryssning för den här kvällen vill jag inte ha ogjord. Att kunna driva med folk på ett sätt som retar upp vissa till vansinne och ändå få oss i publiken att fortsätta skratta är en konst. Det är väl ändå så typiskt svenskt att man inte får skämta med folk hur som helst. Detta gör folk från en stor del av världen men inte i Sverige. Här blir man förbannad när någon skämtar och gör narr av folk.
Tony gick på hårt och jag fick mig ett par skopor jag med. Men det var ju för tusan sant det han sa. Han rusade fram till mig och frågade hur jag kunde blunda när jag dansar?


 
Sedan gick det inget vidare när jag dansade med en herre så jag försökte visa honom lite. Då fick jag nästa känga. "Det går bättre om du låter honom föra i stället." Vad ska man säga, jo han var en otroligt duktig kille som kan få mig att skratta trots att han skäller ut mig. Jag kan ta det och önskar att många fler skulle klara av det. Tony var snabb att iaktta små detaljer och hittade hela tiden dessa små saker som är så viktiga. Jag blev väldigt nyfiken på hur en riktig kurs med honom skulle vara.


Efter denna tangolektion var det dags för Sandins att börja spela. De är ett mogendansband från Värmland och jag har hört dem någon enstaka gång tidigare.


Jag insåg snabbt att denna kväll skulle bli en barkväll för mig i stället för dans. Det fanns inget folk där som jag känner och det var i stort sett enbart mogen danspublik där. Detta visste jag om innan men ibland brukar det finnas några där som jag kan bugga med. Det blev till att sitta och sjunga med i stället och det som är kul med detta band är att de kör ungefär samma repertoar som jag själv sjunger då jag är ute med Teo. Det var avkopplande och trevligt att bara sitta och lyssna.


Jag tog mig sedan en tur till däck 7 där den lilla scenen är. Där spelade Leif Hermanssons. Jag gillade deras musik och växlade min kryssning med att lyssna på dessa båda band. Det fanns ett husband också som heter Anna med band. De spelade en helt annan sorts musik och när de tog över så fylldes golvet med partysugna shakande människor. Det var inte ritigt min stil så jag passade på att smita iväg då det var deras tur. (bilder på dessa båda band kommer i berättelsen om hemresan)


Under kvällen blev jag uppbjuden en gång på en bugg och det var trevligt för mig men jag tror betämt att mannen som bjöd upp inte gillade min stil. Han höll god min men jag kunde se att han tyckte att det var ett dåligt val när han bjöd upp mig. Det är klart att kl. 01:00 en kväll när man är trött, påverkad av alkohol och inte fått dansa något tidigare på kvällen så är man inget bra på att dansa. Jag fick en trevlig dans i alla fall väldigt sent. En som spelat klart från ena bandet bjöd upp och det var kvällens bästa dans för mig. Ja då var den dagen till ända och jag var oerhört trött. Jag var nöjd och glad efter att fått träffa så otroligt många nya personer. Jag hade fått prata med en värmlänning som kände min fars familj. Jag har fått hälsa på de som underhöll på båten och pratat om att ta kontakt för ev. fortsatt samarbete mellan dem och oss i dansföreningen. Ja det var en toppendag och nu var all energi slut. Det tog inte lång stund för mig att somna sött i hytten.

fortsättning följer med hemresan....


Om

Min profilbild

Nina

Dans är det jag älskar mest av allt. Det blir en massa resor genom landet för att testa olika dansplatser. Mina favoritorkestrar är de som spelar lite modernare musik.
RSS 2.0