P4 Värmland satsar på dansband

Jag har glädjen att på upplysa alla som läser min blogg om att vi får ett nytt radioprogram om dansband. Det är Bengt Höglind SR P4 värmland som är ansvarig för denna produktion och som kommit fram till dess utformning genom lite bollande fram och tillbaka med olika personer ett tag. Jag har hela tiden hållits underrättad om planerna men nu är det klart.


Dansbandsprogrammet med det fyndiga namnet Dansvax kommer att sändas lokalt och även på webben i sin helhet. Det är en halvtimme långt och kommer att pågå från nästa vecka fram till sommaren. Det är en oerhörd satsning att vi nu kommer att få en halvtimme om dans varje vecka på radion.

image679

Det är Per-Ove "Pelle" Johansson från dansbandet Selex som får det stora nöjet att spela originalrocklåtar som sedan översatts och gjorts till dansbandsklassiker. Det blir prat om dansbanor, orkesterminnen, orkesterbussar, mode och världshändelser. Enligt planerna ska dessutom gäster bjudas in för medverkan. Det ska spegla danskulturen från 50-talet och framåt.


Det svåra säger Bengt är att hålla isär vad som är nytt och gammalt. Det kommer att bjudas på musik blandad från det nyaste moderna till äldre mer kända dansband. Jag ska inte avslöja allt men vet att det kommer att vara väl värt att lyssna på. Det är ju tur att det finns bredband idag i hela världen. Man kommer att kunna höra detta oavsett vart man än befinner sig.


Så om du inte kan ratta in radio värmland kl 11:33 onsdag den 2/4 så kan man höra det live eller i efterhand på webben.


Det här mycket välkommet och jag är säker på att det kommer att bli uppskattat.


Våffeldagen

I dag spelade Radio värmland Shake med låten When you lie next to me. Jag hade vaknat en liten stund innan och hade en tveksam lust att öppna mina ögon. Låten innan var I do, I do,,,, med ABBA. Jag låg och tänkte på vilken otrolig dansbandslåt det var egentligen som ABBA gjorde då. Det var nästan exakt som dagens långkörare Jag är din man med BAO. Jag har inte tänkt på tidigare att de så världskända ABBA faktiskt spelade många låtar som var i typisk dansbandsstil. Innan jag ens hunnit tänka klart tanken kommer Shake med en låt som inte alls är något typiskt dansband. Snacka om omvänd musikupplevelse. Bengt Höglind på radio värmland vet vad man behöver få höra för att bli på gott humör. Nu orkade jag stiga upp och sätta på kaffet.


Som om en tankeöverföring skett så kom givetvis även BAO med Helene Sjöholm och en nämnda låten när jag svalt  det första kaffet. Jag ser att det är snö ute idag. Det känns lite konstigt att marken är täckt med ett vitt täcke nu när det var nästan sommar för någon vecka sedan. Men det är ju helt i sin ordning för så här års ska det vara på detta sättet. Det är liksom mer normalt. Jag konstaterar occkså att det är 6 veckor kvar till logdanspremiären. Tiden går så otroligt snabbt. för lika lång tid sedan gick vi in i februari månad. Då var det den stora dansmaran i Ö-vik som jag inte kunde åka till i år. Men jag konstaterar att tiden går ruskigt fort. Det är snart sommar.

I dag är det våffeldagen och det innebär att det är exakt ett år sedan Zlips var här i Kristinehamn. Vi hade 5 danser här på folketshus förra året. Tyvärr svek publiken och den sista dansen kom det endast 150 personer. Jag vet inte vad som inte var bra där men tydligen så vill man inte ha dans i kristinehamn så folketshus ställer inte upp mer på att arrangera danser. Nu är ju jag galen och tror att folket här bara är lite tröga. Det tar nog lite tid innan ungdomarna upptäcker dansen här så som man gjort i många andra städer. Jag vet att det finns några som är enusiastiska men det räcker inte med 10 personer under 30 år för att hålla dansen vid liv här i stan. Min tanke är att försöka starta en dansförening under året. Tyvärr så har jag inte haft rätt ork och motivation än och jag behöver verkligen ha fler intresserade med mig för att våga sätta igång med ett nytt dansprojekt. Min idé finns men jag kan inte dra ett tåg helt ensam.

Det lär i alla fall bli våfflor med mina söner idag.

världens bästa schemaläggare

Jag är så tacksam att det knappt går att beskriva. För ett par dagar sedan skrev jag om att jag gjort bort mig och lovat arbeta på söndag kväll. Jag mailade till min schemaläggare och fick ett snabbt svar att jag kunde flytta mitt arbetspass så som jag önskade. så nu har jag arbetat
fredag kväll 16:30 - 01:00
Lördag natt 21:00 - 07:00
Söndag e.m. 15:00 - 19:00

När jag slutade satte jag mig i bilen och for direkt till Örebro. Jag var där till första dansen startade och det var lång kö som väntade på att få komma in. Sedan fick man stå i kö för att lämna in kläderna. Jag kom igång när den 3:e dansen startade. Därefter dansade jag i stort sett hela kvällen. Det kom ca 1000 personer på nonstop dansen med Blender och Date. Det var länge sedan jag dansade så mycket och glädjande nog så funkade det också med konditionen och hostan höll sig borta. Det är skönt att vara frisk igen (säger peppar peppar och tar mig i huvudet).

När jag kom in i lokalen och insåg att det fanns så otroligt många där som jag ville dansa med då bestämde jag mig snabbt för att dansa mest med nya och de jag träffar sällan. Det blev så också. Jag både bjöd upp själv och blev uppbjuden hela kvällen. Norrlandsfoxarna var helt underbara, tack kalixgrabbar för dessa danser. Jag fick dessutom praktisera både fox och bugg med en kille från småland. Jag måste bara ta mig söderut på dans lite. Jag har på något vis inte lyckats ta mig söder om svealand än. Det är bara på Öland som jag brukar träffa de här grabbarna och det kändes som en mini ölandsvecka igår. I nästa ögonblick drog sig tanakarna mot Malung och dansbandsveckan då jag träffade på några bekanta som jag alltid dansar med där.

Det här var den bästa danskväll jag varit på i år. Date hade inte med sig den unga grabb som jag kritiserade efter deras spelning i Karlstad. Han var visst sjuk och en vikarie hade satts in för honom. Det var inte alls dåligt i går för han som spelade nu var mycket bättre och det fanns åter liv i deras musik. Båda orkestrarna gav en mycket bra underhållning och spelade flera extranummer till publiken som inte alls ville sluta trots att det varit dans nonstop i 5 timmar. Jag för min del tog en fika på 3 minuter under en låt i går. Dessutom gick jag ifrån under en dans för att kolla in lite vad det var för folk som jag kände igen på dansgolvet. Under hela tiden dök det ändå upp nya bekanta ansikten som jag inte hade sett innan. Det är helt otoligt vad många bekanta men fått genom åren genom dansen.

Tack alla för de härliga danserna jag fick igår. Den här kvällen kommer jag att minnas för evigt.

Om

Min profilbild

Nina

Dans är det jag älskar mest av allt. Det blir en massa resor genom landet för att testa olika dansplatser. Mina favoritorkestrar är de som spelar lite modernare musik.
RSS 2.0