San Juan Los Cristianos 2015

Jag har rest fram och tillbaka till Teneriffa många gånger. Det har dock aldrig blivit så att jag firat midsommar i Spanien tidigare. Jag har läst att de alltid firar den 23 juni men det hade jag glömt. Jag tänkte hela tiden på midsommar så som vi har det i Sverige att vi firar på fredag och lördag.

 

I går eftermiddag fick jag se hur de hade plockat ihop alla solsängarna på stranden nedanför där jag bor. Ju längre tid det gick på kvällen desto fler små lägereldar började man påbörja bygget av. Det var grupper med människor som alla hade med sig sitt eget virke, filtar att sitta på och kylboxar. De började samlas allt fler människor. Jag tänkte att det ska bli kul att se i natt när jag kommer från Las Amerikas dit jag hade planerat att ta min kvällspromenad.

Jag var åter i Los Cristianos strax efter midnatt och då fick jag se vad jag aldrig hade kunnat ana. Hela stranden och torget, strandpromenaden var fyllda med tusentals människor. Det var en DJ som spelade och folket var glada och dansade.

 
 
 


Jag hade gått 6 km och var törstig och lite för varmt klädd så jag gick hem. Där plockade jag av mig allt jag var rädd om, släckte törsten med lite lemonad och tog bara med mig videokameran och nycklarna när jag gick ut igen.

 

Först kände jag mig lite gammal bland alla ungdomarna men så dök det upp ett sällskap där en man började dansa ”bump” med mig. Ja det var så jag minns att det hette förr. Han började skratta och vi försökte prata lite med varandra. De andra sa att han var en trevlig kille från Italien. Jo då han var trevlig och vi dansade en hel del. Han förde mig i något som var väldigt likt bugg. Det var bara att hänga med. Sen rockade vi lite när de spelade gamla låtar från Saturday night fever. Jag hade passande nog på mig en kort plisserad klänning i en stark orange färg och ett brett svart midjebälte. Kameran hade jag i en liten väska fastsatt på bältet. Nyckeln runt halsen i ett band instoppat under klänningen så det var enkelt att bara dansa loss. Folket runt oss började titta. Jag var antagligen den enda som kom i finklänning. De flesta hade badkläder och shorts. Lite iögonfallande blev vi där och folk applåderade men det kunde jag bjuda på.

 

Det var kul och jag dansade så en stund innan det var dags att fylla på vätskeförrådet igen. Jag bor bredvid så jag gick hem igen och drack lite. Då passade jag på att filma från mitt sovrumsfönster. Här kan man se hur det fortfarande är full fart fast klockan var 02:30.

 

Jag gick ut igen eftersom det ändå var omöjligt att sova med festen utanför. Jag träffade ännu fler i min ålder bland annat en man som brukar arbeta i restaurangen bredvid där jag bor. När folket sakta började tröttna och gick hemåt så såg jag att de plockade ihop soporna efter sig på stranden och ställde det omkring papperskorgarna men det var fortfarande oerhört mycket folk kvar när musiken tystnade klockan 04 och gick hem. Jag tittade ut ibland och försökte sova. Sista gången jag såg på klockan så var den halv sex. Då hade inte de sista gått ännu. Jag hörde hur de började köra med städ utanför och sedan somnade jag. När jag vaknade var allt som vanligt. Inte ett spår syntes av att det hade varit flera tusen midsommarfirande ungdomar på stan. Alla solsängarna stod på plats igen och folket solade och badade.

 

Detta var en överraskning för mig och långt mycket bättre än vad jag hade kunnat föreställa mig. jag gör gärna om det och kan rekomendera andra som vill uppleva något riktigt spanskt att komma hit till 23 juni 2016.Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Om

Min profilbild

Nina

Dans är det jag älskar mest av allt. Det blir en massa resor genom landet för att testa olika dansplatser. Mina favoritorkestrar är de som spelar lite modernare musik.
RSS 2.0