Lite mer om Birkakryssningen

Ja nu har jag lagt in bilderna och tänkte berätta lite om hur helgen var. Det i lördags morse som Jag och Ola for iväg till Stockholm och Bromma. Där bor Kerstin som skulle med oss på kryssningen. Ola behövde lite nya kläder så efter att ha tryckt i oss en extremt stor pizza for vi till Barkaby och besökte en massa märkesbutiker som har låga priser på allt. På Mexx hittade vi två snygga skjortor åt honom. Den butiken brukar vara där jag hitter mest kläder även åt mig själv. Just nu var jag ändå nöjd med vad jag hade så vi drog oss tillbaka till Bromma för att parkera min bil där och ta en kopp kaffe innan det var dags att bege sig till båten.

T-bana är det lättaste sättet att ta sig dit på för birka terminalen ligger endast 5 minuters promenad från slussen. Vi sparade in parkeringspengarna på att jag kunde ställa bilen hemma hos Kerstin. Vi checkade in och fick gå ombord direkt. Jonas från Radio Uppland skulle också komma dit så nu bestämde vi vart vi skulle ses. Jag valde en dum tid just när alla släpptes ombord som hade blivit kvar nere i terminalen. Jag hade sagt att jag står vid ingången till båten men inte tänkte jag på att det var två dörrar så där stod vi på var sin ände och väntade på varandra. Till slut så ringde han och undrade vart jag var och han kunde komma till min sida.

Ola och Kerstin hade gått till våra hytter och jag tog med Jonas dit så fick vi börja våran intervju med att berätta om våra planer för kvällen. vi hade inte hunnit planera så mycket då och egentligen så brukar jag bara ta tiden som den kommer men se ut några fasta tider med speciella aktiviter under resans gång. Det viktiga är ju när dansen startar. Ibland äter jag buffé när båten avgår men denna gång hade vi ätit innan så det blev en stunds vila först i stället. Det var skönt att sträcka ut benen lite efter en hel dag i bilen och affärer.

Därefter mötte vi Jonas igen och nu blev det en hel del frågor. Min röst blev allt sämre men det gick i alla fall höra vad jag sa. Jag hade lyckats dra på mig någon virus som satt sig retligt på mina stämband. Jag gjorde ett tappert försök men det hela var riktigt jobbigt och pinsamt olämpligt just när man måste ha sin röst.

Kvällen blev riktigt trevlig. Det var massor med folk på båten och flera som jag känner igen från dansmaffian. Nu var jag inte alls sugen på att anstränga mig med tanke på att jag lät som jag gjorde så jag avstod från att dansa nästan hela tiden. Det blev några få danser med Ola och ett par andra män. I stället passade jag på att njuta av den goda underhållning som det bjöds på denna kväll. Innan dansen var det ett schlagernummer med sång och dans. De var riktigt duktiga tycker jag.
image649

image650

image651image652

Under kvällen växlade jag några ord med Blender och lyckades få en bild på en av de nya medlemarna. Det är Rikard André som efterträdde Ulf på keyboard nyligen.
image653

Det har kommit ännu en ny kille i bandet Robert Norberg som ersatt basisten Urban. Jag vet inte vad det var som hände med min kamera men den strejkade en del för mig så jag fick inte någon möjlighet att ta fler bilder. Jag får försöka fånga honom på bild nästa gång. Det blev inga bilder på Jonas heller men vi får väl se om vi träffas igen så får jag försöka fånga honom då.

Jonas, jag och Lasse Lundberg i Blender bestämde en träff på söndag f.m. för att även få en intervju med någon från dansbandet. Frågan är vad det är för skillnad på att gå på dans ute eller på en kryssning. Vi skulle mötas kl 11.45 vid Lasses hytt. Jag som inte har något sifferminne alls bad Ola att hålla reda på detta och han noterade numret i sin mobil.

Kvällen drog mot sitt slut och vi drog oss tillbaka för att sova en kort stund innan sista dansen. Ola gick till diskot och vi andra somnade på en gång. Det var ganska stökigt på nattern med massor av folk som inte kunde hålla tyst i korridoren. Flera gången vaknade vi av oväsen.

Dagen började vi med en frukost bestående av kaffe och en fantastiskt god skinkmacka. Ola sov lite längre än oss och vi retades lite med honom när Jonas hängde med till dörren för att intevjua honom.

Klockan närmade sig lunch och vi fick med Ola att köpa frukost. han fick ta med det när vi skulle möta Lasse och Jonas. vi kom till hytten och knackade på men det var tyst. jag började fundera på om vi var rätt så jag skickade upp Ola att hämta sin mobil för att kolla. när han väl var tillbaka så kommer Jonas ut till entren på våningen där vi stod och sa att de hörde när vi bankade på men hann inte öppna. Ja, ja, de klarade sig säkert bra utan mig så det var  säkert inten stor skada skedd. Vi tog oss i alla fall upp till musikfrågesporten som började kl 12. Därefter följde det kareoke som jag inte alls kunde vara med på den här gången. När den var slut passade jag på att göra lite inköp i taxfreebutiken. Det blev en del smink med glitter och en flaska Scapa som jag tycker är fin.

Kl 14 var det dags för Blender att spela igen men då var det också tid för vår lunchbuffé. Det vore väldigt bra om orkesterns tider stod i resprogrammet så att man kan välja rätt tid för måltiderna. Det var mycket god mat men trångt och långa köeer. Det tog en timme att få sig den mat man behövde. Vår kryssning har varit mycket trevlig men jag är oerhört ledsen för att min röst inte höll när den behövdes. Kanske kan jag resa med Jonas igen en annan gång. Jag hoppas det så att det kan höras vad jag har att säga för trevligt om dansens underbara värld.Om

Min profilbild

Nina

Dans är det jag älskar mest av allt. Det blir en massa resor genom landet för att testa olika dansplatser. Mina favoritorkestrar är de som spelar lite modernare musik.
RSS 2.0