Fortsatt hjärnutredning 2015

Det som startade med ett fästingbett i oktober 2013 hade blivit mycket värre än vad jag någonsin kunnat tro. Jag fick veta i augusti 2014 att jag hade haft en infektion på hjärnan som gett mig de skador som jag har symtom från. Det mest sannolika var att detta var från ett virus. Läkarna både Dr R på neurologen och Dr R på vårdcentralen sa att det inte fanns någonting att göra mer än att vila, vänta och se. Jag hade i samråd med husläkaren och försäkringskassans handledare J en plan att jag skulle vila och promenera på teneriffa och där fortsätta långsamt att bygga upp den verksamhet jag vill ha där. De tyckte att detta lät som en fantastisk idé att ta eget ansvar för att må bra och samtidigt försöka hitta något att bli verksam med på sikt allt eftersom jag blir bättre och orkar med mer.
 
Arbetet med verksamheten kommer jag skriva om senare.
 
Efter att ha provat arbeta under november och sett att det inte gick bra så bad jag om en utredning för att se hur jag verkligen fungerar. I januari var det en vikarie Dr L som tog hand om mig på ett läkarbesök i sverige. Han blev bekymrad av att ingen satt igång en mer omfattande utredning på min funktion och skickade remisser till fysioterapin. Dit var jag i feruari på ett första test. Det var ett minnestest som visade att jag har så svagt närminne och arbetsminne att jag råddes göra om testet. Vi skulle även göra ett test på min arbetsförmåga. Det går till så att de har byggt upp ett rum som ett kontor. Man får uppgifter att plocka ur en låda med kontorsmateriel och en ny plocklista som man ska gå efter när man fyller lådan igen. Den ska vägas och man ska skriva en faktura på allt. Detta borde inte varit några problem för mig. Jag gick ut hårt och tyckte att jobbet var kul. De första 10 minutrarna gick det bra sedan blev jag ruskigt trött, tappade räkningen och fick börja om, fick börja använda mina alla sätt att organisera kontrollerna, lägga de små sakerna i högar om 10 per hög, sedan räkna ihop högarna, allt blev jobbigt för jag mindes inte vad jag höll på med och fick gå tillbaka till listan igen. Testet brukar ta ca 40 minuter, jag gjorde det på 70 men var så slut efteråt att jag inte hade orkat med en enda uppgift till om jag inte fått vila några timmar först.
 
Minnestestet gjordes också om. Det var samma dåliga resultat även denna gång. Men en sak var jag tvungen att be om ursäkt för. hur skulle jag kunna veta vad sveriges stadsminister heter. jag hade ju inte följt det alls eftersom jag faktiskt inte alls brydde mig om det sedan jag började försöka starta en verksamhet på teneriffa. det köpte hon men vad ,jag har försökt lägga det på minnet sedan dess men nu är det spårlöst borta igen. Den mannen har nog inte gjort så stort intryck på mig antagligen. Jag har i och för sig alltid haft svårt att minnas namn men jag vet inte ens hur karn ser ut.
 
Testresultatet skickades som remissvar till vårdcentralen. Där fick jag i slutet av mars veta att det inte var så bra och att jag skulle utredas vidare på neuropsykiatrin i Karlstad. De vill att en specialist utreder om jag fått någon form av neurologisk sjukdom och demens. Med detta svar och det faktum att jag inte blivit bättre än så här efter ett och ett halvt år gjorde mig väldigt ledsen. Jag vet att det kan ta tid men också att ju längre tiden går desto större är risken att skadorna är bestående. Hur som helst så insåg jag att det var helt omöjligt för mig att i dagsskedet fortsätta med att på egen hand starta en dansskola på teneriffa. Det krävs en bättre hälsa än den jag har. Jag fick ta det tuffa beslutet själv att lägga ner igen.
 
Efter en tid fick jag ett brev från Neuropsykiatrin. De skrev att de tester man tog året innan skulle ha visat om det var en neurologisk sjukdom som t.ex. Alzhemers. De anser inte att det är nödvändigt med fler provtagningar. De skickar mig nu vidare till en psykolog som ska göra fler tester på min förmåga och utreda vidare. Dit ska jag få komma i september. Han lovade att det kommer vara klart i oktober. Så efter två års sjukskrivning kommer jag kanske kunna säga att jag är färdigutredd.
 
 


Kommentarer
Postat av: Ingemar Fornemo

Hej Nina!

Hoppas Du blir bra igen. Saknar Dig och söndagsdanserna i Kristinehamn. Kram!! /Ingemar

Svar: Hej Ingemar. Ledsen att du fått vänta så länge på ett svar men jag har inte bloggat sedan jag trillade och fick en bruten handled 27/6. Det börjar bli bättre nu så snart kommer jag vara aktiv här igen. Jag saknar Dig/er också men just nu är det min hälsa som får högsta prioritet. Ha det gott Nina
Nina

2015-07-18 @ 21:50:39

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Om

Min profilbild

Nina

Dans är det jag älskar mest av allt. Det blir en massa resor genom landet för att testa olika dansplatser. Mina favoritorkestrar är de som spelar lite modernare musik.
RSS 2.0