Helande kryss med PH´s

Med en trött och värkande kropp avsaknaden av beröring och hud mot hud upplevelse och dess framkallande oxytocinkick, skrek min kropp ”NU JÄVLAR” måste du göra något Nina.

Under de senaste två månaderna har min hälsa varit allt annat än topp. En ynklig liten insekt som biter sig fast i huden kan ställa till det så katastrofalt att man slås ut helt från både arbete privatliv och fritidssysselsättning. Sjukskrivning, inte orka dansa, ve och fasa! Chefen förstod verkligen att det var illa ställt när jag talade om att jag inte klarade av att ta några danssteg längre på grund av smärta i nacken, armarna och balanssvårigheter. Jag orkade inte hålla rent i mitt hem och hade t.o.m. problem med att passa mina barnbarn. I stort sett var det mesta en enda pina. Det hela började gå sakta åt rätt håll för ett par veckor sedan så nu är jag åter i arbete på halvtid och sjukgymnastiken har fått upp mina armar över axelhöjd igen. Tack och lov så har även yrseln gett sig. Det är ändå en del kvar att jobba med men efter sista dagarna fick jag upp livsglädjen och insikten om att jag kommer att bli bra igen. Det behövdes bara några helande faktorer och jag gjorde ett bra val den här gången.

Det hela kommer sig av att min chef skickade ut en fråga på mailen om jag inte skulle använda årets friskvårdspengar. Hon föreslog t.ex. massage, fotvård m.m.. då kom jag på att det finns ett härligt spa på kryssningsfartyget Cinderella. Det var ok att använda pengarna på detta så jag bokade in mig på en resa när jag hade en ledig dag. Det gick bra att arbeta 4 timmar och sedan gå till bussen som gick från Kristinehamn kl. 11:30. Jag hoppade på den och fick några pigga män till sällskap som höll mig vaken med sina roande skämt. Efter stoppet i Götlunda där maten var förskräckligt dålig blev enda njutningen en flaska Cider. De serverar 0,5 literflaskor och väluppfostrad som jag är så både äter och dricker jag upp det jag fått. Trots att maten var smaklös och tråkig så svaldes den ner med rikligt med vätska. Det fick t.o.m. min käft att orka röra sig lite resten av resan. Jag tänkte att de här trevliga herrarna kan ju inte rå för att jag har ont så de ska väl inte behöva sitta med en surkärring hela vägen till Stockholm. Så med fast beslutsamhet började jag delta i deras konversation och innan vi var framme hade jag nog mjuknat till en hel del.

Jag fick min hytt på däck 10. skyndade dit och sedan till Spa avdelningen. Där väntade de på mig med en underbar varm inpackning med lera och alger. Jag fick massage med energigivande oljor och ansiktsbehandling. Det kändes helt otroligt skönt när jag låg där inpackad i ett värmande paket och svetten bara forsade av mig. När jag hade duschat och blivit smord så fanns det ingen värk kvar. Jag svävade som på moln och kan nog tro att mitt ansikte fullkomligt lyste av glädje. Jag fick först se på Tony Irvings foxtrotkurs för nybörjare. Han är grym den mannen! Efter att jag hunnit handla lite i taxfree och gjort som hon sa till mig i spa´t att dricka ordentligt så blev det dags för dans. Det var Per- Håkans och Drifters som spelade. Jag såg några bekanta ansikten men en kvinna som jag har som vän på facebook utan att ha träffat kände igen mig och kom fram för att hälsa. Det gillade jag skarpt. När dansen drog igång och PH´s började spela så blev jag uppbjuden direkt. Jag var så glad att kunna dansa utan att ha ont så det märktes nog för strax efteråt hade jag en grupp på 5 män omkring mig som alla ville dansa med mig. Jag började bli varm och då kom törsten. Jag har aldrig känt mig så oerhört törstig tidigare, ställde mig vid vattnet som tack och lov är gratis på denna färja. När jag var inne på 3:e glaset och jag berättade för kyparen i baren att jag nyss varit på spa och behövde dricka så hällde han upp isvatten åt mig i ett stort ölglas. Jag var som en svamp men sen var det full fart igen.

Bandet är väldigt duktiga och bjöd på många sköna låtar. Jag trivdes som fisken i vattnet. Efter en stund dök även båtpastorn upp. Hon kände igen mig och bad att få ta en mingelbild på oss. Hon välsignade mig och gick sedan vidare för att predika för fler vilsna själar. Jag konstaterade i alla fall att vi var ganska lika hon och jag. Hon går runt och försöker få folk att välja Jesus, jag brukar gå runt och lämna dansprogram och försöka få fler att dansa. Hon lovade i alla fall att om jag hittade en ny man den kvällen och friade till honom så skulle hon ställa upp och viga oss. Hehe…

Mitt halleluja moment var i alla fall när jag efter att suttit uppe till 03:30 och pratat med bandet kunde krypa ner i min lilla hytt och somna utan att ha det minsta ont. Vaknade efter några timmar och då jag ätit frukost var det dags igen. Denna morgon startade jag med bad i varm bubbelpool och ångbastu, sedan slappade jag i relaxen en stund med lite öl innan tjejen som behandlade mig kom och sa att det var dags igen. Denna gång blev det en helkroppsmassage. Vi valde att ta samma energigivande olja denna gång eftersom jag svarat så bra på den. Jag fick en 50 minuters behandling och sedan var det åter dags för att avsluta kryssningen med lite dans. Jag hörde mer på Drifters och fick några goa danser men deras musik var i mitt tycke lite för ”struttig” jag vet inte om det var tillfälligt bara för jag har gillat dem tidigare. Denna gång var det inte de som vann min sympati.

Det här var det bästa jag gjort på mycket länge när jag valde att åka på denna kryssning. Att få resan, hytten och frukosten för 80:- och jobbet betalar behandlingen var verkligen som en skänk från ovan. Att få underhållning av ett band som spelar riktigt bra och dessutom få träffa lite nya och gamla bekanta, få dansa med duktiga män som nästan sprang efter mig, Ha ett trevligt resesällskap. Vad mer kan man begära? Jo bara en sak faktiskt. Stanna på en annan plats nästa gång för maten smakade lika illa på hemvägen då vi åter stannade i Götlunda. De rätter jag provade var rödspätta på ditresan och fläsksnitsel på hemvägen. Paneringen var kladdig och kryddningen usel, grönsakerna sönderkokta och smaklösa, Potatisen var det som ett skinn på. Värre än skolmaten som jag minns den från lågstadiet. Det var bara bukfylla som jag fick tvinga i mig för att få lite näring.

Det här var bra, värken var som bortblåst ända tills jag kom hem och över natten, Det har kommit tillbaka lite igen för man kan inte läka allt på en gång men jag känner mig helt klart mycket friskare nu. Om inte annat så är det säkert vetskapen om att jag kommer ha små bra gyllene stunder som jag kan se fram mot även i fortsättningen. Nu är det bara att planera in nästa behandlingsresa, vi får ju nya friskvårdspengar i januari så jag vet vad jag ska lägga dem på. 3000:- räcker långt.

Om

Min profilbild

Nina

Dans är det jag älskar mest av allt. Det blir en massa resor genom landet för att testa olika dansplatser. Mina favoritorkestrar är de som spelar lite modernare musik.
RSS 2.0