Bhonus Grand finale

Det var inte vilken lördag som helst. Nej detta var sista danskvällen med Bhonus och det var verkligen inget man längtat efter. Denna afton har som alla andra dagar närmat sig med stormsteg. Nu fanns det ingen återvändo längre för om ett par timmar skulle vi få höra deras dansmusik för sista gången live. Brunnsparken i Örebro hade blivit bandets val av plats för sin Grand finale. De förklarade att det var naturligt med tanke på det centrala läget och att så många som möjligt skulle kunna få en möjlighet att delta.

Kvällen började med mingel och några smörgåssnittar. Detta var inte en stor måltid att stå sig på efter en lång arbetsdag så därför var det förståndigt att äta en ordentlig middag innan. Det smakade mycket bra men de små snittarna var endast som tillbehör på ett cocktailparty. Några besökare var besvikna på att det var väldigt lite mat. Har man rest långt och ska äta före dansen så förväntar sig de flesta att man ska få mat som mättar. De enda som verkade ha svårt att få i sig allt två av bandmedlemmarna som tyvärr drabbats av magsjuka natten innan. Det höll på att bli katastrof när de skulle behöva spela denna avslutningskväll i det tillståndet.

Under tiden vi åt underhöll bandet oss genom att vi fick önska musik. De förflyttade sig runt från bord till bord och det var många som framförde önskemål men självklart så kunde man inte hinna med att spela allt. Tiden gick fort och när klockan var 20 började den övriga publiken släppas in. Gästerna fortsatt mingla en timme till medan bandet förberedde sig för kvällen.

Nu kunde man se hur det kom folk från hela landet. Det var många som bara träffas en gång om året i Malung eller på Öland. Flera arrangörer fanns på plats och alla hade samma känsla just då. Man ville inte missa kvällen men önskade att den aldrig behövt ske. Med ett vemod närmade sig slutet på Bhonus karriär som dansband. Här skulle denna story kunnat bli en enda ledsam berättelse fylld med tårar. Det var nämligen vad som syntes överallt. Många hade svårt att hålla tårarna tillbaka. Men man kunde även se ett sju manna band som valt att gå vidare och satsa på annat. Bandet var denna sista kväll förstärkt med Peter Larsson och Stefan Lengstrand. Bhonus oerhört duktiga sångare och musiker har valt att i fortsättningen spela då det kommer en stor publik som älskar det de gör. De kommer att fortsätta spela som glada människor och leverera på samma fantastiska sätt även om det inte kommer att ske till en dansande publik.

För varje låt de spelade kom samma känsla, jaha då var det sista gången vi hörde den på ett dansgolv. Katten Katarina, tio spänn, Tequila Sunrise, som vi alla förknippar så med just Bhonus. Utan att för den skull nödvändigtvis känna sorg så finns nu i stället möjlighet att i stället släppa in ny musik. Detta är en del av den förändring som sker nu i dagens dansbandsbransch. Ungdomarna har sagt sitt genom att välja bort den här typen av musik. Det märktes på denna kvälls publik där det var en hög medelålder.  Det behöver inte vara just dessa låtar och musiker även om många älskar dem som hörs på dansbanorna i fortsättningen. Vi kommer troligen att lära oss älska något annat band och nya låtar. Det viktiga är ändå att alla får göra det som man är bäst på. Bhonus vet sitt värde och vad de kan. Ingen kan ta ifrån dem deras fantastiska stämsång och tolkningarna av Beachboys, Eagles, och alla andra som de låtit oss njuta av i alla dessa år. De kommer att spela på konserter i fortsättningen.  Vi som njutit av dem länge kommer nu få dela med oss lite av de här goa gubbarna till den sittande publiken.

Arrangören i Örebro tackade bandet med tal. Det delades ut blommor och deras bandkollegor Jannez hade skickat en fin bukett. Även Lundegårds arrangör var uppe och höll ett tal. Det var också ett fint bildspel och videos som bandet bjöd på under kvällen. Det väckte många minnen till liv. Kvällen gick mycket snabbt och trots flera fina extranummer så kändes det som att man aldrig ville att det skulle ta slut. Bhonus tackade alla och hälsade oss välkomna ut på deras turné "60´s Forever". De meddelade också att man aldrig ska vara helt säker utan en dag kanske de dyker upp igen som ett dansband. Vi kommer att få se dem i Malung i sommar då de som vanligt gör sin show i tältet på onsdagen. Sen ska de också dansa där.

Bhonus är väl värda ett stort tack för denna sista kväll och alla år som de gett danspubliken. De önskas också lycka till med vad de tar sig för.Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Om

Min profilbild

Nina

Dans är det jag älskar mest av allt. Det blir en massa resor genom landet för att testa olika dansplatser. Mina favoritorkestrar är de som spelar lite modernare musik.
RSS 2.0