Fredag i Sundsvall - Drifters

Sent på torsdag kväll bestämde jag mig för att åka upp till sundsvall på BIWA galan. Jag hade tänkt och funderat massor på hur jag skulle göra och det fick bli dagsformen som styrde över beslutet. När jag arbetat klart på eftermiddagen och visste att jag hade nästan 4 dygn kvar tills jag skulle tillbaka till jobbet så kändes det helt ok att fara hem för att packa igen. Min tanke var att resa billigt med tåg och bevaka auktioner på Tradera. Under tiden jag satt med hårfärg i huvudet och väntade på att mitt första resköp skulle vara klart så hör jag hur jag får ett SMS. Då var det någon som bjudit över mig 30 sekunder innan auktionens slut. Jag hann inte lägga ett nytt bud så då fick det vara. Det gick senare tåg men då skulle jag fått ha koll på allt i så många timmar att jag inte skulle få göra annat. Då bestämde jag mig för att ta bilen i stället. Efter att ha meddelat Ingela på BIWA och Vivi i Sundsvall om min ankomst så var mitt boende och min biljett till galan ordnad.


Jag sov gott på natten och tog det lugnt för att inte riskera att trötta ut mig. 50 mil tar en stund att köra men jag hade gott om tid på mig så jag begav mig norrut efter lunch. Det var bra väder och torr vägbana hela vägen upp. I Fagersta var det dags för ett stopp. Jag hade bara ätit brunch innan hemfärden så nu skulle det smaka gott med en riktig middag. Efter att tankat på JET så gick jag in i det grillkök som fanns intill. Där stod en vacker man med håret uppsatt i hästsvans och lagade maten. Han spelade någon härlig utländsk musik. Det var gott om besökare och han var mycket trevlig mot alla. Artigt frågade han vad "damen önskar beställa". Jag beställde en kebabtallrik och satt mig för att vänta. Efter en kort stund ropade killen till sig mig och jag satt nära så vi hade kontakt med varandra lite då och då när jag åt. Det var fint upplagt och smakade mycket bra. Salladen var riktigt färsk och vällagad. Jag njöt av maten och han frågade om jag var nöjd. Vi började prata för jag märkte att han ville ha kontakt. Då jag berättade att jag skulle åka till Sundsvall på dansgala så sken han upp. Han berättade att han bor i Sundsvall, jobbar som spansk kock och är dessutom lärare i salsa. Ja då menar jag dansen förståss. Som så många gånger förr så brukar jag känna om någon som kommer i min väg har något att förmedla. Nu undrar jag bara när vi ska korsa våra vägar igen. Den här mannen hade något speciellt som gjorde att jag ville tala med honom. Inte bara att han var snygg och verkade trevlig. Det var som förutbestämt att vi skulle träffas där just då. Jag kände mig mätt och nöjd när jag fortsatte min resa norrut.


När jag kom till Hudiksvall var det dags för ett stopp för att besöka toalett och köpa lite drycker. Jag åker av på den norra infarten och stannar vid en mack. Där ska jag parkera och kör runt halva parkeringen men det står bara att det är långtidsparkering vart jag än tittar. Då åker jag runt macken och där står det antingen att det är reserverat eller parkeringsförbud. Jag har en liten bil och jag skulle inte bli där så länge så jag tog risken att ställa mig framför vatten och luft skåpet på framsidan. Sen går jag in och letar mig fram till en toalett. Där finns en myntbox med texten att de beklagar att de måste ta 5 kr i betalt för städningen. Jag funderar på hur man ska kunna se om toaletten är upptagen och när jag stoppar i en peng så tänds en röd lampa på vänster sida av apparaten. Min hjärna kopplar detta som att det är ledigt åt höger. Jag öppnar toalettdörren och hade förväntat mig en enda toalettstol där inne. Men vad är det jag ser. Jo där är 2 pissoarer och ett par dörrar in till de vanliga toaletterna. Gilla läget Nina var min tanke! Ingen är här jag får väl börja sjunga om någon kommer in. Stängde in mig på en vanlig toalett då det verkade enklast för mig att tömma blåsan där. Kasta bindan var inte lätt men det fanns en papperskorg så det fick väl bli en glad överraskning åt nästa besökare. Ingen kom in under tiden så jag behövde inte förklara mig. Sen hämtar jag lite mineralvatten och en chokladbit som jag ska betala. Jag hade bara en 500: - sedel och då kommer nästa överraskning. De har inget växel! Jag fick en massa 10 kronor med mig därifrån. Så kan det gå när man blir kissnödig i Hudik.


Klockan var 19:18 då jag var framme hos Vivi. Hon tog emot mig och flera andra denna helg för övernattning. Det var första gången jag besökte henne och hon lotsade mig till rätt parkering. Hennes dotter och en kille var där. Vi skulle snabbt göra oss i ordning för att senare låta mig göra ett premiärbesök på Casinot. Vivi körde dit och visade hur allt går till. Det här är en intressant byggnad med massor av spelmöjligheter. Man måste legitimera sig och låta sig fotograferas. Entrén var 30 kr och då kunde man röra sig fritt i huset med både dansen och spelhallarna som nattligt nöje. Dansen var belägen i källaren och det kändes som då man gick ner i någon sunkig discolokal på en Ålandsfärja för en massa år sedan. Väl på plats var det riktigt trevligt där nere. Det fanns en bar och man kunde köpa sig förfriskningar där. Vivi visade mig till en sida bredvid scenen där hon brukar sitta på en hög pall. Där slog vi oss ner. Drifters hade börjat spela och det kom snart många glada dansare dit. Jag kände att resan satt i benen och huvudet så den här kvällen ägnade jag mest åt att prata med folk. Kvällens trevliga händelse var att de 3 nya unga killarna i Svänzons dök upp där. Jens, Daniel och Daniel var där för att roa sig lite kvällen innan BIWA galan. Jag dansade lite också. Det mest häpnadsväckande var att man under alla de pausar man tog strödde ut kaffepulver i mängder på golvet. Jag har aldrig sett något liknande. Det var drivor med kaffepulver överallt. Dessutom luktade det så att man riskerade att bli kaffesugen hela kvällen. Drifters gjorde en bra kväll där. Luften var usel i lokalen så man blev trött och varm fort. Det kändes som att syret tog slut direkt. Lokalen var verkligen inte bra men annars så gillar jag det här konceptet. De som spelar får betala för att vi som dansar ska ha kul! Ja det är ju faktiskt så det är men om lokalen varit bättre så hade jag inte haft något emot att betala en högre entré givetvis. Det var väl värt att gå dit för musiken och de som dansade där var helt ok. Trött men nöjd så åkte vi hem till Vivi och jag somnade riktigt skönt på den tjocka luftmadrass hon blåst upp åt mig. Den här natten var vi 2 gäster där i hennes vardagsrum.



Kommentarer
Postat av: towe

fin blogg du hade :)!

- kolla gärna in på min

http://ttowie.blogg.se

och tyckt till om det jag skriver! :*

2009-03-24 @ 20:49:14
URL: http://ttowie.blogg.se/
Postat av: JB

Näääääää, är det sant????

2009-03-24 @ 20:50:26
URL: http://www.modebloggarsuger.just.nu

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Om

Min profilbild

Nina

Denna blogg startade jag för många år sedan när jag var frisk och dansade så ofta jag kunde. Jag var också dansarrangör. Detta har jag lagt ner helt efter att jag blev sjuk. Nu är jag sjukpensionär.




RSS 2.0