Claes Lövgrens - Jakobs loge

Jag ska väl säga att detta är min sista semestervecka och barnen är hos pappan. Jag saknar ungarna oerhört och får krupp på att gå hemma ensam. I morgon börjar jobbet igen och då får jag prata hela dagarna igen. Det passar mig bra. Jag kan inte hålla tyst så när jag är ensam kommer jag på mig själv ibland att jag pratar högt för mig själv eller så sjunger jag lite. Jo jag tar det lugnt med det sedan grannarna klagade på att jag alltid sjöng. Inte har jag lyckats flytta till någon kåk än heller så det blir till att smyga försiktigt ett tag till med musiken. Värst är det för Eric som måste träna för att lära sig saxofonsläxorna. Jag ska ringa till hans gamla pianolärare också för att boka in lite nya speltider med henne i höst. Han har inte tagit lektioner nu på 2 år och börjar tappa en del så det är bra att repetera och fortsätta där han slutade. Jag skulle behöva ha tag på en sångpedagog också för han vill ta sånglektioner också (kan ju passa på att lära mig lite själv med). Det finns inga här i stan så det blir till att transportera.

Saknaden av Eric får mig i alla fall att hålla mig hemifrån så mycket jag kan och det är ju tur att det arrangeras danser häromkring. I går spelade Claes Lövgrens på Jakobs Loge utanför Degerfors. Det är en orkester som jag sällan träffar på. De har inte riktigt den målgrupp som jag brukar sälla mig till ute på danserna. Medelåldern på deras besökare är något högre än vad det är de kvällar jag oftast väljer att besöka. Dansstilen skiljer sig också betydligt. Det är detta som kallas för mogendans. Framförallt så är det ett något lägre tempo på musiken. Kvällen var ordentligt varm. Det var 23 grader när dansen började. Det märktes på artisterna som blev stekheta på scenen under lampornas sken.



Åsa Karlström har skrivit några låtar åt dem och vi fick höra dem spela dessa. Minnet är kort för nu har jag förståss glömt titeln på den låt som jag fastnade för. Det var en riktig upptempolåt med fantatiskt bra danstakt i.



Det var trevligt att få höra dem spela en hel kväll för tidigare så har jag bara besökt dem korta stunder uppe i Malung på dansveckan. Det här är en orkester som spelar mest vanlig traditionell dansbandsmusik. De gör det bra och är väldigt härliga på scenen. Det är lätt att förstå att de har en stor fanclubb. Glädjen från dem smittar av sig.









Jag är egentligen ingen älskare av den traditionella dansbandsmusiken så det enda jag upplevde lite jobbigt på kvällen är att när det gått ett par timmar så känns det som att nu kan jag det här så nu kan jag åka hem. De flesta äldre män dansar på liknande sätt. Låtarna skiljer sig inte så kollosalt mycket från varandra. Fram mot paus hade jag dansat några danser men knappt blivit svett för det dels var  ett lugnt tempo och så stod jag och pratade mest hela tiden. Det blev varmt av att luften var het men inte av det lilla jag dansade. Jag passade på att gå runt bland publiken i paus och prata för våra danser igen här i stan och Åsa for hem då så vi sa hej till varandra. När dansen startade igen kom jag på att jag inte ens behövt byta linnet under kvällen. Sånt händer bara på mogendans!

Jag hade åkt dit utan några förväntningar om att ha en bra danskväll. Jag var mest nyfiken  på musiken och ville träffa Åsa. Men när den andra halvleken körde igång då startade min danskväll. Nu fick jag dansa i stort sett hela tiden. De som hade sett och förstått att jag kunde bugga ville visa vad de dög till. Det fanns några män där som var riktigt duktiga visade det sig. De hade nog bara haft lite svårt innan att hitta "rätt" tjej att dansa med tidigare. De valde mig när polleten trillat ner och sen hade inte jag en lugn stund. Det var riktigt kul att för en gångs skull få känna sig riktigt duktig och se hur folk stod utefter sidorna och tittade beundrande på oss. Det var gott om plats för golvet är byggt åt betydligt fler än de 300 som kom dit. Att få dansa ut ordentligt i både slowfox och bugg är mycket trevligt. Jag hade en toppenkväll och ångrar verkligen inte att jag åkte dit i går. Det trevligaste som hände igår var när en kille som nyss lärt sig dansa buggat med mig. han verkade så oerhört glad hela tiden och när dansen var slut log han brett mot mig och sa. "oj vad snabbt du snurrar, har du bråttom eller hinner du dansa en lugn dans med mig också".


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Om

Min profilbild

Nina

Denna blogg startade jag för många år sedan när jag var frisk och dansade så ofta jag kunde. Jag var också dansarrangör. Detta har jag lagt ner helt efter att jag blev sjuk. Nu är jag sjukpensionär.




RSS 2.0